T 0229 291 500

Energy comfort SKID

Energy comfort SKID is het antwoord van Schouten Techniek BV op de vraag naar steeds energie zuinigere woningen. Door de SKID te combineren met goede isolatie en een hoge luchtdichtheid is energie neutraal of zelfs nul op de meter goed haalbaar. De benodigde energie wordt door de woning opgewekt middels zonnepanelen.

De SKID staat in principe op zolder en bestaat uit een balansventilatie met warmteterugwinning, warmtepomp, boiler, regelkast, monitoringssysteem en een omvormer voor zonnestroom. Om de gewenste prestaties te leveren is er sterke voorkeur voor een bodem warmtepomp. Toegepast is de meest stille warmtepomp die met een hoog rendement warmte en koude levert.

Voordelen van de Energy comfort SKID?

De Energy Comfort SKID van Schouten Techniek BV heeft een aantal voordelen:

  • De woning is altijd op de gewenste temperatuur door continue verwarmen of koelen. Het is niet nodig om ’s nachts of bij afwezigheid de thermostaat omlaag te zetten.
  • Radiatoren zijn niet noodzakelijk door de mogelijkheid om lucht te verwarmen of te koelen. Geen radiatoren betekent meer ruimte, minder onderhoud en minder lekkages. Het is wel mogelijk radiotoren te gebruiken die al aanwezig zijn in een woning.
  • Opwarming van de woning in de zomer blijft beperkt door gekoelde lucht in te blazen.
  • Een warmtepomp heeft een zeer hoog rendement. Het rendement van een bodem warmtepomp is hoger dan die van een lucht warmtepomp.
  • De installaties verbruiken zo min mogelijk energie. Er blijft daardoor genoeg energie over voor het huishoudelijk gebruik.
  • Geen fossiel gasverbruik meer door een all-electric uitvoering (incl. elektrisch koken). Hierdoor bent u minder afhankelijk van prijsstijgingen van gas en uw huis produceert een lagere CO2uitstoot.
  • Binnen een dag geplaatst! De Energy comfort SKID wordt namelijk prefab gebouwd in de werkplaats van Schouten Techniek.
  • De SKID kan SMART worden. Het kan namelijk worden aangesloten op een smart grid. Dit is een netwerk van slimme installaties die met elkaar communiceren. Dit betekent bijvoorbeeld dat het systeem de boiler kan opwarmen op momenten dat er veel zonne-energie is. Het voordeel is dat zelfconsumptie van zonnestroom groter wordt zodat er minder elektriciteit terug geleverd wordt.
  • Inzicht in je energiegebruik. De SKID biedt de mogelijkheid tot nauwkeurige prestatie monitoring via internet en afstandsbeheer. Zie mijn energiebeheer en de uitlegvideo.
Wilt u nog meer weten over energie zuinige woningen? Klik dan hier. Of bekijk voorbeeld projecten, zoals Tilburg en Stadskanaal.

Daarnaast kunt u voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek contact opnemen met ons via 0229 291 500.

Algemeen

Storing?
Meld hier uw storing via het contactformulier(alleen op werkdagen!)
of bel +31(0)229-291562

Ga naar het formulier

Portals werknemers
Deze pagina is bestemd voor medewerkers van Schouten Techniek.
Werken bij Schouten
Stap in de toekomst!
Bekijk vacatures

Laatste nieuws

Gebouwbeveiliging = Klikken, kijken, weten!

Dat wil elke gebouwbeheerder wel. Daarom kiezen veel bedrijven, gemeenten en instellingen voor Schouten Techniek als partner in beveiliging.MFA De...

Lees meer
Gebouwbeveiliging begint bij vertrouwen

Gemeenten, scholen, bedrijven, instellingen: allemaal willen zij hun gebouwen optimaal beveiligd hebben. Dat begint bij een goede relatie tussen opdrachtgever...

Lees meer