T 0229 291 500

Gebouwsimulatiemodel - Voor optimale energieprestatie bestaande bouw

Van veel bestaande panden moet de energieprestatie omhoog. Maar welke bouwkundige of installatietechnische ingrepen bieden optimaal rendement? De gebouwsimulatietool van Schouten Techniek geeft snel inzicht. Zo kiest u altijd voor de meest efficiënte oplossing. 

Met de simulatietool, door Schouten Techniek in eigen beheer ontwikkeld, kunnen wij gebouwen zowel bouwtechnisch als installatietechnisch analyseren. De samenvoeging van deze gegevens brengt het energieverbruik nauwkeurig in kaart. Het resultaat: een nieuwe, heldere blik op de energiekosten, voor nu en in de toekomst. 

Snel, eenvoudig, betrouwbaar

Het instrument toont razendsnel aan welke gevolgen een maatregel heeft op de energieprestatie van het pand. Overweegt u bijvoorbeeld dakisolatie en zonnecollectoren? De korte en lange termijneffecten worden direct voor u doorberekend. Snel, eenvoudig, betrouwbaar. 

Toekomstgericht

Extra waardevol is de levenscyclusbenadering. U krijgt inzicht in het energiegebruik gedurende de gehele levensduur van het bouwwerk. Hierdoor kunt u nu al kiezen voor installatieconcepten die voldoen aan de doelstellingen van 2020. 

Gezamenlijk te gebruiken

Het Gebouwsimulatiemodel wordt gebruikt door aannemers, gemeenten en ontwikkelaars. Tijdens het gebruik kan het beeld via een beamer worden geprojecteerd. Zo zijn alle opties te bespreken met complete bouwteams en zelfs met de klant erbij.

Award

Met deze revolutionaire won Schouten Techniek in 2012 de ISSO-award: de landelijke prijs voor de meest succesvolle innovatie op het gebied van duurzame techniek. 

Publicaties

De gebouwsimulatietool heeft via diverse (vaktechnische) publicaties flinke landelijke aandacht gekregen.

Gawalo:   

Intech:     

VV+:       

Kies de meest efficiënte oplossing voor energiebesparing.

Bel 0229 - 291 500 of mail naar info@schoutentechniek.nl

Wij informeren u vrijblijvend over de mogelijkheden en uw voordelen. >> 

Algemeen

Storing?
Meld hier uw storing via het contactformulier(alleen op werkdagen!)
of bel +31(0)229-291562

Ga naar het formulier

Portals werknemers
Deze pagina is bestemd voor medewerkers van Schouten Techniek.
Werken bij Schouten
Stap in de toekomst!
Bekijk vacatures

Laatste nieuws

Bouwvak vakantie 2021

Geachte klant,Ons bedrijf is wegens vakantie gesloten vanaf vrijdag 23 juli 14.00 uur tot en met zondag 20 augustus.Voor service...

Lees meer
Wij sponsoren Westfriezen ook volgend voetbaljaar weer!

zijn al jaren nauw betrokken bij de voetbal en handbal vereniging De Westfriezen in Zwaag.Op 26 juni 2021 heeft Schouten...

Lees meer