T 0229 291 500

Nul op de meter

Nederland kent veel seriewoningen uit de jaren ‘50, ‘60 en ’70. Deze woningen krijgen steeds vaker te maken met tocht-, vochtproblemen én warmte verlies. Dit zorgt voor hoge energiekosten en een minder wooncomfort. Daarnaast maakt dit bewoners gevoelig voor schommelingen in de energieprijzen. Renovatie van deze woningen kan een oplossing zijn en dit zien wij ook steeds meer op gang komen in Nederland.

Schouten Techniek renoveert samen met andere bedrijven woningen tot nul op de meter (NOM). Dit verbetert niet alleen de kwaliteit van de woningen en het wooncomfort, maar de woningen gaan ook energie opleveren.

Verschil tussen nul op de meter en energie neutraal

Nul op de meter houdt in dat alle benodigde energie in of nabij de woning op een duurzame manier wordt opgewekt. Het zorgt ervoor dat er genoeg energie is voor warm tapwater, verwarming van het huis, ventilatie en huishoudelijk gebruik. Is nul op de meter een stap te ver? Energie neutraal is ook mogelijk. Bij energie neutraal wordt alle benodigde energie voor warm tapwater, verwarming van het huis en ventilatie in of aan de woning opgewekt.

Huurwoningen, koopwoningen of nieuwbouw?

Nul op de meter is mogelijk voor huurwoningen, koopwoningen en nieuwbouw. Voor de laatste twee bestaan aanvullende financieringsmogelijkheden om goedkoop naar nul op de meter te streven.

Voor huurwoningen zou de eigenaar kunnen investeren om de woning energie neutraal te maken of naar nul op de meter te streven. Om de investering terug te verdienen kan de verhuurder een energie prestatie vergoeding vragen aan de huurders. De energiekosten zijn door de aanpassingen namelijk flink verminderd. Op deze manier blijven de totale woonlasten gelijk voor de huurders, maar is de woning toekomst bestendig en is het wooncomfort verbeterd.

Bent u nieuwsgierig geworden?

Bekijk dan hier het korte filmpje over nul op de meter renovatie van het stroomversnelling project of bekijk de website.

Of bekijk onze folder 'Nul op de meter'.

Wilt u gerealiseerde projecten zien van de stroomversnelling? Zie dan ons project in Tilburg en inStadskanaal!

Uiteraard kunt u ook voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek contact opnemen met ons via 0229 291 500.

Algemeen

Storing?
Meld hier uw storing via het contactformulier(alleen op werkdagen!)
of bel +31(0)229-291562

Ga naar het formulier

Portals werknemers
Deze pagina is bestemd voor medewerkers van Schouten Techniek.
Werken bij Schouten
Stap in de toekomst!
Bekijk vacatures

Laatste nieuws

Gebouwbeveiliging = Klikken, kijken, weten!

Dat wil elke gebouwbeheerder wel. Daarom kiezen veel bedrijven, gemeenten en instellingen voor Schouten Techniek als partner in beveiliging.MFA De...

Lees meer
Gebouwbeveiliging begint bij vertrouwen

Gemeenten, scholen, bedrijven, instellingen: allemaal willen zij hun gebouwen optimaal beveiligd hebben. Dat begint bij een goede relatie tussen opdrachtgever...

Lees meer