T 0229 291 500

Duurzaam

Schouten Techniek innoveert op grote schaal met alle vormen van duurzame energie. Daarvan profiteert u op kleine schaal. Warmtepompen (bodem of lucht), zonneboilers, energie-besparende ventilatie: wij vertalen de nieuwste mogelijkheden in kansen voor u. Zo maakt u altijd de juiste afweging tussen investering en rendement.

Subsidie op warmtepompen, zonneboilers
Vaillant - geoTHERM hybride systeem
Itho Daalderop - Hybride warmtepomp HP (Cool) Cube
Techneco Elga ( lucht/water ) warmtepomp
Inventum Ecolution
Intergas-Daikin Hybride
Zonneboiler systemen

Subsidie op warmtepompen, zonneboilers

Slim investeren in duurzame energie
U kunt nog steeds subsidie aanvragen voor de aanschaf van o.a. een zonneboiler, (hybride)warmtepomp en warmtepompboiler. Per 1 januari 2018 is er in totaal € 100 miljoen beschikbaar voor zakelijke en particuliere gebruikers. De hoogte van het subsidiebedrag hangt af van het soort apparaat en de energieprestatie. Wilt u subsidie aanvragen? Dan moet u eerst een apparaat kopen en laten installeren, voordat u de aanvraag doet.
Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie bekijk deze folder


Vaillant - Warmtepomp(hybride) systemen

Slimme duurzame oplossing in een compact formaat
 • Energiezuinige warmtepomp
 • Bespaar tot wel 40% op uw gasverbruik
 • Innovatieve technologie
 • Bodem- of luchtgebonden oplossing
 • Comfortabele koelfunctie
 • Energieklasse A++


Bent u op zoek naar een (hybride)warmtepomp? Kies dan voor een Vaillant. Duurzaam, efficiënt, betrouwbaar én eenvoudig te installeren. Een hybride verwarmingsysteem is een verwarmingsinstallatie die het gebruik van twee warmtebron-technieken combineert. Deze twee warmtebronnen kunnen onder andere bestaan uit een fossiele brandstof in combinatie met hernieuwbare en duurzame energie. Het voordeel van een lucht- of bodemgebonden warmtepomp is dat u behoorlijk kan besparen op uw energierekening door het gebruik van duurzame energie. Op jaarbasis kan dit tot wel honderden euro''s per maand schelen. Voor meer info klik op de buton hybride calculator.

Beeldmateriaal:
https://www.vaillant.nl/consument/producten/duurzaam/
Hybride calculator
https://www.vaillant.nl/consument/kennis-en-advies/keuze-advies/warmtepomp-selector/Itho Daalderop - Hybride warmtepomp HP (Cool) Cube


Met de HP (Cool) Cube van Itho Daalderop kunt u een flinke besparing realiseren op uw energieverbruik. Door de krachtige werking van de warmtepomp heeft u het cv-deel nauwelijks meer nodig om bij te springen voor het verwarmen. Dit levert een grotere energiebesparing op, wat ook zorgt voor een lagere CO2-uitstoot.
Daarnaast is bij de Cube-lijn extra veel aandacht besteed aan het installatie- en gebruiksgemak. Het toestel is eenvoudig via één centrale bedieningsunit te bedienen. Met de HP Cool Cube heeft u ook de mogelijkheid om te ''topkoelen''; in de zomer kan de binnentemperatuur tot 3°C gekoeld worden ten opzichte van de buitentemperatuur.

 • Flinke besparing op energiekosten
 • Bekende en beproefde componenten
 • Hoog installatie- en gebruiksgemak
 • Zeer milieuvriendelijk
 • Topkoeling mogelijk
Techneco Elga ( lucht/water ) warmtepompTecheneco ontwikkelde een innovatieve oplossing die even simpel is als doeltreffend, de Elga. Een slimme modulerende warmtepomp die samenwerkt met elke bestaande gasketel. De Elga zorgt met haar aantrekkelijke terugverdientijd voor een opmars van de energiezuinige bestaande woningbouw! De Techneco Elga is een hybride lucht/water warmtepomp met een binnen- en buitenunit. De Elga werkt samen met de (bestaande) gasketel. De binnen unit wordt geplaatst naast de gasketel, de buiten unit op een dak of aan een gevel. De Elga is in één dag geïnstalleerd en geschikt voor vrijwel elke woning, zowel de nieuwbouw als de bestaande bouw.

Door de combinatie van warmtepomp en gasketel wordt onder alle omstandigheden het hoogste rendement gehaald. Op momenten dat de warmtelevering van de warmtepomp niet toereikend is, genereert de gasketel extra capaciteit. Bij lage temperaturen is het rendement van de warmtepomp minder goed dan dat van de gasketel en schakelt de Elga uit.De Elga kan ook goed gecombineerd worden met een stadsverwarmingsaansluiting. Stadsverwarming is relatief duur. De investering van een Elga verdient zich bij een aansluiting op stadsverwarming dan ook nog sneller terug!

Naast verwarmen biedt de Elga ook de mogelijkheid de woning te koelen. In de zomer is de Elga in staat de temperatuur van de woning een aantal graden omlaag te brengen.

Kenmerken
 • één type geschikt voor elke woning, elk afgiftesysteem en elke gasketel.
 • “best of both worlds” door combinatie met gasketel.
 • modulerend, geen buffervat benodigd.
 • relatief lage investering en hoge besparing.
 • koeling geïntegreerd.
 • eenvoudige installatie.
 • ontwikkeling en productie in Nederland.
Benieuwd of het systeem geschikt is voor uw situatie? Neem contact met ons op en laat u adviseren. Het is ook mogelijk hier een inactieve besparingsberekening te maken:Warmtepomptool


Inventum Ecolution
Een duurzame toekomst willen we allemaal, maar het liefst niet ten koste van onze portemonnee. Inventum werkt al ruim 100 jaar aan een duurzame toekomst. Wij zijn er zeker van dat onze nieuwe producten ook voldoen aan duurzaam en energiezuinig. Met de Ecolution® ventilatiewarmtepomp verhoogt u het energielabel van uw huis met twee sprongen! Dit betekent een aanzienlijke winst voor het milieu maar ook voor uw energierekening. Daarnaast zorgt de Ecolution® ervoor dat uw binnenklimaat een stuk gezonder is.
De Ecolution® is in een paar uur geïnstalleerd om samen met uw hr-combiketel u zo energiezuinig mogelijk warm te houden. Vooral in het voor- en najaar kan de Ecolution® voor voldoende warmte zorgen in uw huis. In de koudere periodes springt de hr-combiketel automatisch bij voor het leveren van warmte. Op deze manier verhoogt u het rendement van uw verwarming van 90% naar 200%, de gasbesparing kan oplopen tot zo''n 900m3 gas.

De werking
De Ecolution® is een warmtepomp. Een warmtepomp is het omgekeerde principe van een koelkast. De Ecolution gebruik de warme uit de afvoer ventilatielucht (20°C) van de woning. Deze warmte wordt door de warmtepomp naar een hogere tempratuur gebracht en kan hierna gebruikt worden voor ruimteverwarming en of het verwarmen van warm tapwater. De gebruikte afgekoelde lucht uit de Ecolution® wordt daarna naar buiten afgevoerd. Het Ecolution® ventilatiesysteem is een nieuw ventilatiesysteem, een systeem waarbij maximale energiebesparing en voldoende ventileren voor een gezond binnenklimaat toch samengaan. De Ecolution® is hierin uniek. Voldoende ventileren draagt bij aan een goede gezondheid en een gezond binnen klimaat.Wilt u meer weten over de Ecolution® of andere producten van Inventum? Wij staan voor u klaar.Uw voordelen:
 • Levert zowel CV als warmwater
 • Hybride combinatie met de H.R. ketel
 • Toepasbaar in nieuwbouw en bestaande bouw
 • Besparing energie en energiekosten
 • Hoge EPC reductie bij nieuwbouw
 • Twee energielabelsprongen voor bestaande bouw
 • Natuurlijk ventileren voor een gezond binnenklimaat
 • Verbetering woonklimaat door natuurlijke ventilatie
 • Milieuvriendelijk, energiezuinig en stil
 • Eenvoudig te installeren, compact wandmodel
 • Duurzame kwaliteit
 • Nederlands fabrikaat
 • Reductie mogelijk tot ruim 900m3 gas per jaar.
 • Geluidsarm''


Intergas-Daikin HybrideDaikin en Intergas, het ultieme duurzame verwarmingskoppel
Hoge energiekosten en nieuwe Europese wetgeving op het gebied van energieverbruik vragen om een duurzaam, efficiënt verwarmingssysteem dat minder energie verbruikt gekoppeld aan een lagere CO2 uitstoot. De Daikin-Intergas hybride warmtepomp is dé totaaloplossing voor zowel verwarming als warm tapwater. Dit unieke verwarmingssysteem bestaande uit een warmtepomp en buitenunit van Daikin en een HR-ketel van Intergas levert optimale warmte, een grote hoeveelheid warm tapwater en comfort het hele jaar door, ook bij buitentemperaturen beneden het vriespunt.


Zonneboiler systemen
Optimaal warmwater comfort met een zuinige zonneboiler Bespaar tot 40% op uw gasrekening.

We bieden u de keuze van verschillende fabrikanten en formaten, horizontaal of verticaal. Ze zijn relatief klein maar robuust, gemakkelijk te hanteren en licht in gewicht. De systemen zijn getest door TNO en hebben een opbrengstbepaling.

De collector vangt het zonlicht op en verwarmt hiermee het water. Bij weinig warmteopbrengst van de collector verwarmt de combi ketel zo nodig het tapwater na.

Algemeen

Storing?
Meld hier uw storing via het contactformulier(alleen op werkdagen!)
of bel +31(0)229-291562

Ga naar het formulier

Portals werknemers
Deze pagina is bestemd voor medewerkers van Schouten Techniek.
Werken bij Schouten
Stap in de toekomst!
Bekijk vacatures

Laatste nieuws

Bouwvak vakantie 2021

Geachte klant,Ons bedrijf is wegens vakantie gesloten vanaf vrijdag 23 juli 14.00 uur tot en met zondag 20 augustus.Voor service...

Lees meer
Wij sponsoren Westfriezen ook volgend voetbaljaar weer!

zijn al jaren nauw betrokken bij de voetbal en handbal vereniging De Westfriezen in Zwaag.Op 26 juni 2021 heeft Schouten...

Lees meer