T 0229 291 500

Meer veiligheid, minder zorgen

Meer veiligheid en gemak, minder zorgen

Uw ouders, buren, lievelingstante en u zelf: allemaal worden we ouder. Soms maakt u zich zorgen. U voelt zich bovendien verantwoordelijk voor de veiligheid, maar wat kunt u doen? Gelukkig bieden moderne technieken uitkomst. Een kleine toepassing kan al een bijzonder gerust gevoel geven. Voor uw dierbaren, maar zeker óók voor u zelf of mantelzorgers.

Automatisering van de woning. Het klinkt misschien wat overdreven, maar vaak is er ‘slechts’ sprake van een gevoelsmatige drempel waar men overheen moet. Want hoe fijn zou de wetenschap zijn dat bijvoorbeeld uw moeder het gasfornuis onmogelijk kan laten aanstaan? Kleine ingreep, groot gevoel van veiligheid.

Meer veiligheid, minder zorgen

Woningautomatisering gaat niet om wantrouwen of controle, maar om nét dat beetje extra veiligheid en gemak. Als we ouder worden kunnen we onszelf immers, onbedoeld en onbewust, eerder in gevaar brengen. Lichaam en geest gaan langzaam achteruit, dus de kans op ongelukjes en vergeetachtigheid neemt toe.

Straks óók noodzakelijk

Slimme technieken verhogen de veiligheid in huis aanzienlijk. Een hele zorg minder voor zowel mantelzorgers of u zelf. Daarbij kunt u of uw dierbaren langer in de vertrouwde omgeving blijven wonen. Dat is prettig, maar binnenkort waarschijnlijk ook noodzakelijk. Opvang in woonzorgcentra is straks niet meer vanzelfsprekend, waardoor mantelzorgers meer taken krijgen.

Effecten technische ondersteuning:

  • Meer veiligheid
  • Hoger wooncomfort
  • Veilig gevoel senior/ouder
  • Gerust gevoel mantelzorger/kind
  • Langer zelfstandig blijven wonen

Vele mogelijkheden

Een bewegingsmelder op de overloop, brandmelders, inbraakbeveiliging, kookplaat-beveiliging, elektrische rolluikbediening, woningsprinkler en dynamische verlichting. Schouten Techniek biedt vele technieken om senioren langer zelfstandig te kunnen laten wonen. Ook doormelding van bepaalde alarmen is mogelijk, bijvoorbeeld naar de mantelzorger, een professionele zorgverlener of naar een meldkamer.

Partner Wilgaerden

Schouten Techniek is helemaal thuis in de wereld van woningautomatisering. Van eerste technische hulpmiddel tot vergaande domotica. Als totaalinstallateur verzorgen wij dit ook voor diverse woonzorgcentra, waaronder Wilgaerden. Onze ervaren specialisten begrijpen uw situatie. U krijgt een oplossing op maat.

map overlay overlay


Wilt u vrijblijvend persoonlijk advies?

Bel 0229 - 29 15 00. Voor veiligheid en ontzorging!

Zie ook onderstaande links:

Organisatie mbt ontwikkelingen langer thuis wonen: 
http://www.stichtingkien.nl/

Informatie van de overheid over langer thuis wonen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ouderenzorg/ouderen-langer-zelfstandig-wonen

Onafhankelijke informatie over de woningsprinkler:
http://www.brandveiligwonen.org/

Algemeen

Storing?
Meld hier uw storing via het contactformulier(alleen op werkdagen!)
of bel +31(0)229-291562

Ga naar het formulier

Portals werknemers
Deze pagina is bestemd voor medewerkers van Schouten Techniek.
Werken bij Schouten
Stap in de toekomst!
Bekijk vacatures

Laatste nieuws

Gebouwbeveiliging = Klikken, kijken, weten!

Dat wil elke gebouwbeheerder wel. Daarom kiezen veel bedrijven, gemeenten en instellingen voor Schouten Techniek als partner in beveiliging.MFA De...

Lees meer
Gebouwbeveiliging begint bij vertrouwen

Gemeenten, scholen, bedrijven, instellingen: allemaal willen zij hun gebouwen optimaal beveiligd hebben. Dat begint bij een goede relatie tussen opdrachtgever...

Lees meer