Nieuws van Schouten Techniek nummer 1 - januari 2014

Schouten Techniek geselecteerd

Grootste CPO in appartementenbouw

Schouten Techniek is gekozen als installateur voor project Aquaradius te Hoofddorp. Het complex bevat 57 koopappartementen en vele extra faciliteiten. Alles is erop gericht de bewoners zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen laten leven.

Het complex wordt voorzien van een Schouten Techniek WKO-SKID met booster-warmtepompen van Alpha-Innotec. In het kader van comfort en veiligheid wordt veel aandacht besteed aan domotica.

Oprichting stichting AQUAradius

Aquaradius is Nederlands grootste CPO-project (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) in appartementenbouw. Ter Steege Bouw uit Rijssen is de bouwkundig aannemer. In maart wordt de eerste paal geslagen.

Spaansen en Schouten Techniek

Innovatief met prefab vloerconcept

Spaansen Bouwsystemen en Schouten Techniek hebben samen een uniek concept ontwikkeld: de Casco+ vloer. Deze vloerplaten worden in de fabriekshal al grotendeels voorzien van elektrotechniek, rioleringsbuizen, mantelbuizen voor vloerverwarming en ventilatiekanalen. Hierdoor wordt de bouwtijd op locatie aanzienlijk verkort.

02-spaansen

Project Oegstgeest: De massieve vloeren, reeds voorzien van een groot deel van diverse technische installaties worden op positie gelegd

Uit calculaties komt Casco+ vaak als voordeligste oplossing uit de bus. Door de prefabricage zijn planning en kwaliteit bovendien altijd geborgd. Valse luchtspouwen zijn verleden tijd en in de woningen zijn minder naden zichtbaar. Tot slot vervalt de cementdeklaag; een egaliseerlaag is genoeg.

Renovaties via Green Deal

Huurwoning van de toekomst 

Schouten Techniek participeert als totaalinstallateur in de Stroomversnelling, een zogeheten Green Deal. Dit initiatief van samenwerkende bouwpartijen moet leiden tot meer renovaties van oude, energie-onzuinige woningen. Gebundelde aantallen, creativiteit en innovatieve technieken leiden tot financieel haalbare oplossingen.

056

De woningen worden zodanig verbeterd dat ze evenveel energie opwekken als ze verbruiken. Schouten Techniek levert de energiezuinige installaties, waaronder warmtepompen, zonnepanelen en warmteterugwinsystemen. In december zijn vier testwoningen opgeleverd. In 2014 volgen 250 woningrenovaties.

Hergebruik restwarmte

Hoger energielabel bestaande hoogbouw

Elan Wonen laat vier flats in Haarlem verduurzamen. Op de daken plaatst Schouten Techniek zogeheten renovatie-SKID’s. Deze complete installatie (boiler, warmtepomp, regeltechniek) hergebruikt restwarmte voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. Dit leidt tot aanzienlijk minder gasverbruik en dus een hoger energielabel. En dit met minimale overlast voor de bewoners.

05

Een renovatie-SKID in aanbouw

Schouten Techniek vervangt ook de radiatoren in alle 288 woningen, isoleert alle leidingen opnieuw, maakt de kanalen schoon, renoveert het ketelhuis, regelt alles in en vervangt alle watermeters.

Nieuw: mobiele stookunit

Redmiddel én extra bouwtool!

Deze aanhanger herbergt een 85kW oliegestookte cv-ketel inclusief 750 liter olie. Hiermee kunt u overal water verwarmen, van lage temperaturen tot wel 90 °C. Zo heeft u in noodsituaties binnen enkele uren weer (vloer)verwarming of warm tapwater. De hoge temperatuur maakt ook thermische desinfectie bij legionella mogelijk.

stookunit

Voor aannemers biedt de mobiele stookunit extra mogelijkheden in de bouwplanning. Bouwvakkers kunnen ’s winters langer doorwerken, droogtijden verkorten aanzienlijk en opgeleverde bouwfasen kunnen alvast in gebruik worden genomen.

700 woningen Leidse Schans

Duurzaam én snel bouwen

In opdracht van Syntrus Achmea werkt Schouten Techniek aan ‘Leidse Schans’, een nieuwbouwproject van 583 studentenwoningen en 117 starterwoningen. Bijzonder is de EPC van slechts 0,4. Hiervoor ontwikkelden wij samen met VIAC o.a. een vooruitstrevende warmteopwekinstallatie (met bodembron en zonnecollectoren) en een CO2-regeling. De energie-exploitatie komt in handen van Eteck.

Prefab-badkamer

De BIM bouwmethode vergemakkelijkt het complexe installatieproces aanzienlijk, terwijl prefab onderdelen de bouw versnellen. Zo worden er complete badkamers – afgemonteerd en al – in één keer naar binnen gehesen. De cascobouw is in december 2013 gestart. Nog deze winter worden de eerste woningen al opgeleverd.