Schouten Techniek nieuwsbrief november 2014

Brandmeldinstallatie redt levens
Schouten erkend Branddetectiebedrijf

Schouten Techniek heeft het volledig BMI2011 certificaat behaald. Hiermee zijn wij erkend Branddetectie- en Onderhoudsbedrijf (gebaseerd op ISO9001:2008). Wij mogen brandmeldinstallaties (BMI’s) ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden.

Ons specialisme: oplossingen met niet meer apparatuur dan noodzakelijk. Dat is voordeliger én verkleint de kans op loze meldingen. In elk soort gebouw, met elk type gebruiker. Wij helpen u bovendien graag met zaken als het inspectiecertificaat, ontruimingsplannen, noodverlichting en BHV. Zo bent u compleet ontzorgd en permanent verzekerd van optimale brandveiligheid. Oók voor bestaande bouw met bestaande installaties!
Meer voordelen van Schouten Techniek als BMI-specialst: https://schoutentechniek.nl/uploads/folder-branddetectie-en-onderhoudsbedrijf.pdf

Snagstream biedt grote voordelen
Meer inzicht, betere bouwkwaliteit

Sinds kort werken wij met SnagStream®. Deze app helpt ons het bouwproces nóg efficiënter aan te sturen. Zodra wij op de bouwplaats een afwijking of uitdaging signaleren, fotograferen we deze met een iPad of telefoon. In Snagstream® openen we ter plaatse de plattegrond en markeren hierin, inclusief foto en toelichting, het actiepunt. Deze ‘snag’ wordt direct uitgezet bij de verantwoordelijke persoon.

Elke status, van ‘in behandeling’ tot akkoord, heeft een eigen kleur. Hierdoor kunnen alle betrokkenen, inclusief de opdrachtgever, gemakkelijk de voortgang volgen. Dit voorkomt veel en onoverzichtelijk e-mailverkeer. Dit leidt tot tijdwinst en betere bouwkwaliteit.

Meer tijdsbesparing en extra bouwkwaliteit 

700 woningen Leidse Schans
Duurzaam én snel bouwen

De nieuwbouw van Leidse Schans verloopt voorspoedig. Hier werkt Schouten Techniek mee aan 583 zeer duurzame studentenwoningen en 117 starterswoningen. Voor de lage EPC van 0,4 ontwikkelden wij samen met VIAC o.a. een vooruitstrevende warmteopwekinstallatie (met bodembron en zonnecollectoren) en een CO2-regeling.

De BIM bouwmethode vergemakkelijkt het complexe installatieproces aanzienlijk, terwijl prefab onderdelen de bouw versnellen. Hiervoor werken wij samen met Ursem Modulaire Bouwsystemen. Er worden o.a. 540 compleet afgemonteerde badkamers (40 per week!) naar binnen gehesen en aangesloten op alle installaties. Medio 2015 wordt het project opgeleverd.

Meer voordelen van modulair bouwen 

Renovatie SKID bewijst waarde
Van energieverlies naar energiewinst

De Renovatie SKID van Schouten Techniek is hét energiebesparende ventilatiesysteem voor bestaande, gestapelde woningbouw. Het hergebruikt de warmte uit ventilatielucht, zodat er geen energie meer verloren gaat. Dit maakt flats snel rendabeler zónder overlast voor de bewoners. Extra voordeel: deze oplossing kent een vaste terugverdientijd.

Een jaar lang hebben we vier Renovatie SKID’s op verschillende woongebouwen gemonitord. De uitslagen zijn verbluffend: het levert nóg meer energiebesparing op dan we hadden voorberekend. Alle vier de gebouwen hebben dan ook een hoger energielabel gekregen.

Meer Renovatie SKID van Schouten Techniek 

Green Deal De Stroomversnelling
Voorop naar ‘Nul op de meter’

In het kader van Green Deal De Stroomversnelling ontwikkelt Schouten Techniek samen met Ballast Nedam een nieuwe ‘schil’ voor bestaande woningen om deze energieneutraal te maken. De bewoners krijgen dan geen rekening meer voor hun verwarmingskosten, warm tapwater én 2.500 kWh stroomverbruik.

Dit is vooral interessant voor woningcorporaties. Woningen uit de jaren ‘80 en ouder verliezen veel warmte via gevels, vloer en dak. Wij bieden een integraal concept voor zowel de bouwkundige als installatietechnische uitdaging. Bovendien duurt de uitvoering maximaal slechts twee dagen per woning.

Daarnaast ondersteunt Schouten Techniek de gebruikers met tips en tools. De gebouwbeheerder krijgt helder inzicht via Mijnenergiebeheer.nl. En de gebouweigenaar kan deze investering doen zonder extra maandelijkse kosten middels energie-exploitatie door ons.

Meer duurzaam samenwerken met Schouten Techniek