T 0229 291 500

Manager Inkoop, Logistiek & IT


Wie zijn wij?
Schouten Techniek is een innovatieve duizendpoot op het gebied van techniek. Ons familiebedrijf is in 1962 opgericht door de gebroeders J. en P. Schouten en is uitgegroeid tot een zeer vooruitstrevende totaalinstallateur met 235 collega’s. Ondernemerschap en samenwerking kenmerkt ons. Wij voeren prachtige projecten uit; duurzaam, uitdagend, innovatief en zeer gevarieerd. Ons kantoor staat in Zwaag. De projecten voeren wij voornamelijk uit in Noord-Holland en ook wel eens daar buiten. Als ze maar uitdagend zijn! De goede sfeer en de korte lijnen zijn kenmerkend binnen ons Westfriese familiebedrijf. Onze kernwaarden zijn; vakmanschap, medemenselijkheid, vernieuwing, vrijheid en integriteit.

Wat ga je doen?
Je vervult een strategische en organisatorische rol en een spilfunctie binnen de organisatie. In deze rol ben je verantwoordelijk voor de afdelingen inkoop, logistiek en magazijn; in totaal 7 FTE. In het magazijn wordt tevens een stuk assemblage ter ondersteuning van de business units gedaan. De afdelingen zijn ondersteunend aan de business units die de projecten uitvoeren en je behartigt hun belangen. Tegelijkertijd behartig je overkoepelende belangen binnen de organisatie en houd je je bezig met organisatie-brede onderwerpen als IT en strategische inkoop. Je maakt onderdeel uit van het MT.

Aansturing afdelingen
Als people manager stuur je op autonomie en zelfstandigheid, indien nodig coach je, stuur je bij en ben je betrokken bij beslissingen. Je monitort, stuurt en bewaakt de kwaliteit, dienstverlening, focus en resultaten van de afdelingen en zorgt dat deze het bedrijfsbelang optimaal dienen.

Strategische inkoop
Op het gebied van strategische inkoop ben je verantwoordelijk voor het intensiveren van de samenwerking met strategische leveranciers en het voeren van contractbesprekingen. Indien nodig zoek je nieuwe samenwerkingspartners, maak je afspraken met hen en leg je juridische voorwaarden vast. Vervolgens stel je de inkoopstrategie vast en rol je deze uit binnen de organisatie.

Processen & IT
Schouten wil verdere stappen maken op het gebied van automatisering van interne processen en jij speelt hierin een belangrijke rol. Je inventariseert wat er speelt binnen de organisatie en maakt behoeftes inzichtelijk. Je coördineert, stuurt de verbeterprocessen, stemt af met de externe partners en leveranciers en borgt aansluiting van de interne wensen en behoeften.

Verbeterprocessen
Vanuit jouw expertise en ervaring leid je verbeterprocessen, stuur je diverse organisatie-brede projecten aan om processen te verbeteren en neem je hierin een actieve voortrekkersrol. Je schakelt hierbij steeds tussen een leidende en dienende rol, bent in staat ‘over afdelingen heen’ te kijken en steeds voor ogen te houden wat het beste is voor de organisatie. Je opereert dicht tegen de business units aan, weet wat er speelt en wat belangrijk is in de dagelijkse praktijk. Denk bijvoorbeeld aan het formuleren van een visie omtrent samenwerking met nieuwe onderaannemers. Je faciliteert, inventariseert, denkt mee en kijkt wat technisch nodig is.

Functie-eisen
• Afgeronde relevante HBO/WO opleiding;
• Ruime ervaring in een leidinggevende functie bij een technische organisatie waarin strategische inkoop en automatisering een rol speelt;
• Voldoende technische kennis om een volwaardig gesprekspartner te zijn binnen de organisatie;
• Uitstekende automatiseringskennis.

Persoonskenmerken
Je staat stevig in je schoenen, durft verantwoordelijkheid te nemen en beslissingen te nemen. Tegelijkertijd ben je een verbinder, een op de relatie gerichte persoon waardoor je op prettige wijze communiceert met leveranciers en collega’s en zaken voor elkaar weet te krijgen. Doordat je in staat bent steeds te schakelen tussen deze twee stijlen, weet je op alle niveaus binnen de organisatie draagvlak te creëren.

Je bent procesmatig sterk en kunt snel schakelen en actie ondernemen indien noodzakelijk. Bij alles wat je doet houd je het organisatiebelang voor ogen en je begrijpt welke impact veranderingen hierop hebben. Over alle details, informatiestromen, betrokken partijen en belangen weet jij het overzicht te houden en komt je tot realistische plannen. Hierbij ben je proactief en zorg je dat zaken soepel verlopen waarbij ruimte is te anticiperen op onverwachte situaties.

Je bent een people manager die met energie en enthousiasme anderen motiveert en tegelijkertijd structuur weet aan te brengen en helder communiceert. Je weet het beste in anderen naar boven te halen, bent toegankelijk, betrouwbaar en voorspelbaar ‘omdat je zegt wat je doet en doet wat je zegt’.

Bovenal ben je een aanpakker met een dienstverlenende instelling die zich thuis voelt in een informele en vernieuwende bedrijfscultuur.

Wat wij bieden
Een prettige, informele en resultaatgerichte werksfeer met goede arbeidsvoorwaarden. De CAO Technisch Installatiebedrijf is van toepassing. Daarin is onder andere opgenomen: 40-urige werkweek, 25 vakantiedagen, 13 ADV-dagen, 8% vakantiegeld. Bij Schouten Techniek geldt een ruime werkgeversbijdrage pensioenpremie. Bij deze functie horen een auto en telefoon van de zaak. Bij ons krijg je volop kansen en ontwikkelingsmogelijkheden!

Interesse?
Solliciteren op deze vacature kan via deze link.

Algemeen

Storing?
Meld hier uw storing via het contactformulier(alleen op werkdagen!)
of bel +31(0)229-291562

Ga naar het formulier

Portals werknemers
Deze pagina is bestemd voor medewerkers van Schouten Techniek.
Werken bij Schouten
Stap in de toekomst!
Bekijk vacatures

Laatste nieuws

Koningsdag 2021

Geachte klant,Ons bedrijf is vanwege Koningsdag gesloten op maandag 26 april en dinsdag 27 april 2021.Voor service werkzaamheden zijn wij...

Lees meer
Coronavirus

Beste relatie, In de huidige toestand rondom het coronavirus zijn ook wij genoodzaakt maatregelen te treffen. Er wordt voortdurend nagedacht...

Lees meer