T 0229 291 500

Manager QESH

parttime of fulltime - verbindend - innovatieve projecten

Ben je op zoek naar een uitdagende baan waarin je het eerste aanspreekpunt bent voor alle zaken m.b.t. kwaliteit, milieu en veiligheid? Spreekt het jou aan om te werken in een familiebedrijf dat warmloopt voor uitdagende projecten in de installatiesector? Dan is Schouten Techniek misschien wel jouw nieuwe werkgever!

Wat ga je doen?
Je vervult een zelfstandige rol waarin je verantwoordelijk bent voor het opzetten, vastleggen en borgen van de kwaliteit m.b.t. producten en processen, milieurichtlijnen en veiligheidsvoorschriften. E.e.a. is in basis al aanwezig, jij bouwt daarop voort met als doel het onderwerp QESH hoog op de agenda te krijgen en als vast gegeven binnen Schouten te borgen. De huidige interim KAM-functionaris is beschikbaar om je zolang als nodig te ondersteunen met de meer complexe werkzaamheden. Hij is zeer ervaren en je kunt bij hem terecht om te sparren en voor korte trajecten. Je legt verantwoording af aan de directie.

Je hebt te maken met diverse certificaten zoals BRL, STEK, SCIOS, BMI (brandmeldinstallaties) en m.b.t. F-gassen. Jij ziet erop toe dat deze worden nageleefd en behouden. Daarnaast dient ISO9001 in het gehele bedrijf ingevoerd te worden, dit pak jij als project op. Ook stellen opdrachtgevers eisen en is er uiteraard wet- en regelgeving die doorgevoerd moet worden in bedrijfs- en productieprocessen. Je stelt hiervoor plannen op en borgt invoering. Je organiseert tevens toolboxmeetings en werkplekinspecties.

Daarnaast beschrijf je hoe processen verlopen, waar overdrachtsmomenten zijn, welke werkoverleggen moeten plaatsvinden en wie daarbij aanwezig zijn, welke rapportages nodig zijn en waar deze aan moeten voldoen. Je zorgt voor overzichtelijke organigrammen en de vastlegging van verantwoordelijkheden. Ook faciliteer je een klachtenregistratiesysteem en legt vast hoe omgegaan wordt met klachten. Daarbij voorzie je in standaard overdrachtsdocumenten, formulieren, formats voor rapportages en handboeken. Tevens ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van BHV en ARBO en zie je toe op naleving van veiligheidsvoorschriften en gebruik van PBM. VGM incidenten worden bij jou gemeld, jij analyseert deze en neemt gepaste actie. Ook beheer en coördineer je de uitvoering van de RI&E. Vervolgens borg je de communicatie van dit alles binnen de organisatie door het geven van presentaties en instructies. Je checkt regelmatig bij medewerkers of alles duidelijk is, beantwoordt vragen, en stuurt bij waar nodig.

Wanneer e.e.a. is opgezet en staat, ben je continu bezig met de borging van het beleid en de verbetering hiervan. Wanneer je knelpunten ziet doe je verbetervoorstellen en zorg je voor implementatie. Je voert controlemomenten in door het opstellen van een intern auditplan, meetmomenten en performance registratie. Je bereidt externe audits voor, begeleidt deze en zorgt voor opvolging. Daarnaast initieer en coördineer je interne audits. Je bent regelmatig op de werkvloer te vinden om fysiek kwaliteit van de processen te beoordelen.

Intern heb je veel overleg en spar je met de directie, managers, interim KAM-functionaris en medewerkers van diverse afdelingen. Extern heb je regelmatig contact met partijen als de ARBO-dienst en certificerende instanties.

Functie-eisen
• Afgeronde Hbo/Wo opleiding;
• Ervaring in een vergelijkbare rol binnen een technische project gestuurde organisatie;
• Affiniteit met installatietechniek is een pré.

Persoonskenmerken
Je bent doortastend, proactief, kritisch, maar pragmatisch en je kunt goed communiceren en organiseren. Je vindt het leuk om intensief samen te werken met collega’s en externe partijen. Door jouw uitstekende communicatieve vaardigheden ben je in staat op verschillende niveaus en met uiteenlopende menstypen op een juiste en overtuigende manier te communiceren, enthousiasmeren en draagvlak te creëren. Een gestructureerde en analytische manier van werken is voor jou vanzelfsprekend en je bent gewend te denken in processen. In een dynamische omgeving ben je goed in staat om prioriteiten te stellen en de balans te bewaken tussen pragmatisme en perfectionisme. Je voelt je thuis in een informele en vernieuwende bedrijfscultuur. Bovenal ben je een teamplayer die samen met collega’s de hoge kwaliteitsnormen, structuur en efficiëntie kan waarborgen.

Wat wij bieden
Een prettige, informele en resultaatgerichte werksfeer met goede arbeidsvoorwaarden.
De CAO Technisch Installatiebedrijf is van toepassing. Daarin is onder andere opgenomen: 40-urige werkweek, 25 vakantiedagen, 13 ADV-dagen, 8% vakantiegeld. Bij Schouten Techniek geldt een ruime werkgeversbijdrage pensioenpremie. Bij Schouten Techniek krijg je volop kansen en ontwikkelingsmogelijkheden!

Werken bij Schouten Techniek
Schouten Techniek is een innovatieve duizendpoot op het gebied van techniek.
Het familiebedrijf is in 1962 opgericht door de gebroeders J. en P. Schouten en is uitgegroeid tot een zeer vooruitstrevende totaalinstallateur met 235 collega’s. Ondernemerschap en samenwerking kenmerkt Schouten. Er worden prachtige projecten uitgevoerd; duurzaam, uitdagend, innovatief en zeer gevarieerd. Het kantoor staat in Zwaag. De projecten worden voornamelijk uitgevoerd in Noord-Holland en ook wel eens daar buiten. Als ze maar uitdagend zijn! De goede sfeer en de korte lijnen zijn kenmerkend binnen dit West-Friese familiebedrijf. Kernwaarden zijn: vakmanschap, medemenselijkheid, vernieuwing, vrijheid en integriteit.

Interesse?
Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.

Algemeen

Storing?
Meld hier uw storing via het contactformulier(alleen op werkdagen!)
of bel +31(0)229-291562

Ga naar het formulier

Portals werknemers
Deze pagina is bestemd voor medewerkers van Schouten Techniek.
Werken bij Schouten
Stap in de toekomst!
Bekijk vacatures

Laatste nieuws

Koningsdag 2021

Geachte klant,Ons bedrijf is vanwege Koningsdag gesloten op maandag 26 april en dinsdag 27 april 2021.Voor service werkzaamheden zijn wij...

Lees meer
Coronavirus

Beste relatie, In de huidige toestand rondom het coronavirus zijn ook wij genoodzaakt maatregelen te treffen. Er wordt voortdurend nagedacht...

Lees meer