Medewerker aan het woord

Ramon Steenman – Servicemonteur

“Eigenlijk kan het mij niet snel genoeg gaan!”

 

Zo zit je op een verjaardagsfeestje en zo heb je een andere baan. Vraag dat maar aan Ramon Steenman. De dertigjarige Medemblikker ging begin 2023 een nieuwe uitdaging aan bij Schouten Techniek als servicemonteur. Hij weet ook al wat zijn volgende halte is. “Wij hebben een stappenplan opgezet richting de afdeling Technisch Beheer en Onderhoud, duurzaam assetbeheer is écht tof.”

 

Het eerste contact met Schouten Techniek kwam via via tot stand. Op een doordeweekse verjaardag raakte elektricien Ramon aan de praat met de beheerder van MFA De Kreek in Zwaag. Samen met hem verzorgt Schouten Techniek daar al jarenlang, met grote wederzijdse tevredenheid, het technisch beheer en onderhoud van de gebouwinstallaties.

 

Een open eerste gesprek
“Als jij een leuke nieuwe werkgever in de techniek zoekt, moet je eens bij Schouten kijken, zei die beheerder tegen mij. Een week later kreeg ik ‘zomaar’ een uitnodiging van Schouten Techniek”, lacht Ramon. “Ik heb toen een heel open gesprek met een accountmanager gevoerd. Hij wilde vooral weten wie ik ben en waar ik naar op zoek was. Dat voelde al goed.”

 

Persoonlijk stappenplan
Vervolgens liep Ramon twee dagen mee op verschillende afdelingen. Met name Prognotice, onze onderhoudssoftware voor technische installaties, wekte zijn interesse. “Wij hebben een persoonlijk leertraject uitgestippeld. Als monteur doe ik eerst de nodige kennis op van warmte-installaties. Gecombineerd met mijn elektrotechnische achtergrond kan ik straks richting de afdeling TBO.”

 

Tijd voor volgend gesprek…
Wij zijn een klein half jaar verder en Ramon werkt al net zo veel op kantoor als in de servicedienst. “En eigenlijk wil ik nog wel sneller, haha! Ik word prima begeleid, leer veel en vind het superleuk. Maar de bedrijfsleider van TBO zegt dat er voor mij nog geen vijf dagen per week werk is op die afdeling.” Knipogend: “Nou, daarover wil ik nog wel even in gesprek.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Meer nieuws & updates

Een geslaagde Open Energiedag 2023

Glorieuze prestatie Team Schouten op Dam tot Damloop

Vitaliteit op het werk

Ramon Steenman – Servicemonteur

Open Energiedag

Bouwvak