Zoek
Sluit dit zoekvak.
Medewerker aan het woord

Stefan van der Lip – Servicemonteur technisch beheer en onderhoud

”Door een berichtje van Schouten Techniek op LinkedIn zag ik ineens weer die enthousiaste monteur voor me die jaren geleden iets kwam repareren. Ik reageerde, mocht twee dagen meelopen en nu zit ik hier helemaal op mijn plek!”

 

Van diesel slurpende scheepsmotoren naar duurzame wtw’s en balansventilatie. Stefan van der Lip (30) maakte de overstap.

In zijn twaalf jaar bij de marine zag hij alle uithoeken van de wereld, van de Caraïben tot het Midden-Oosten. Maar met zijn dertigste verjaardag in het vooruitzicht ging Stefan nadenken over zijn toekomst. Wil ik nog wel zeven maanden per jaar op zee zijn? Het antwoord van zijn vriendin wist hij wel…

 

Hup, op gesprek bij Schouten

Stefan besloot een andere uitdaging te zoeken. Hij zette iets op LinkedIn en kreeg allerlei reacties. Handige mensen zijn gewild! Er zat ook een berichtje tussen van Ronne, Hoofd Personeelszaken van Schouten Techniek. Stefan: “Door die bedrijfsnaam herinnerde ik me ineens weer de enthousiaste monteur bij mijn ouders thuis. Dat gesprekje heb ik altijd onthouden. Dus ging ik op gesprek bij Schouten!”

 

“Wie hou ik nou voor de gek?”

De eerste indruk was goed. Stefan liep mee op de afdeling Utiliteit en op de afdeling Technisch Beheer & Onderhoud. Die laatste beviel direct top. “Toen moest ik de keuze maken. De zomervakantie gaf mij extra bedenktijd. Maar toen ik daarna weer naar Den Helder reed dacht ik: Wie houd ik nou voor de gek? Dezelfde dag nog diende ik mijn ontslag in.”

 

Fijne inwerkperiode

Inmiddels wordt Stefan ingewerkt als Servicemonteur. “Dat gaat erg goed. Ik ga met verschillende collega’s mee. Ze zijn allemaal vriendelijk en behulpzaam. En ik leer erg veel! Vandaag werkte ik met cv-ketels, gister repareerden wij een lekkage en morgen gaan wij met airco’s aan de slag. Ik hou van die variatie. En straks ga ik lekker met mijn bedrijfsauto op pad.”

 

Tip voor iedereen die techniek mooi vindt

“Bij Schouten Techniek is te merken hoe snel de technische en duurzame ontwikkelingen gaan”, vervolgt Stefan. “Daardoor leren wij heel veel in de praktijk. Bij mij werkt dat beter dan leren uit boeken. Dit familiebedrijf heeft bovendien uiteenlopende afdelingen en specialismen. Dus ben jij technisch en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bel Schouten en wie weet vind ook jij hier een toffe baan!”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Meer nieuws & updates

Ed van der Grijspaarde – Projectleider TBO

Nieuwe ‘Werken bij Schouten Techniek’ website

Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen bij Schouten Techniek

Arnold Gouw met pensioen

Silvia 12 ½ jaar in dienst

Nieuwe samenwerking met Pré Wonen