Nieuws

Extra informatie door drone-inspecties

Eigenlijk zouden wij een drone moeten hebben, zei een collega toen de zonnepanelen op een groot gebouw geïnspireerd moesten worden. “Heb ik!”, zie onze software-engineer Ronald Borst direct. Sindsdien voert hij zijn hobby ook regelmatig uit op het werk.

 

Want waarom zou je monteurs naar hoge, slechts bereikbare plekken sturen als je een drone hebt? Die ook nog eens met beter beeldmateriaal terugkomt? Onze collega Ronald had in zijn eigen tijd al een officieel EU Dronebewijs gehaald. Hiermee is hij ook bevoegd om beroepsmatig te vliegen. Met Schouten Techniek bekijken wij alleen de bovenkant van woongebouwen. Bewoners hoeven zich dus geen zorgen te maken over hun privacy.

 

Kijken vanuit alle hoeken en standen

“Met een drone kun je vanaf de grond plekken inspecteren die anders moeilijk bereikbaar, onoverzichtelijk of zelfs onveilig zijn. Dat geldt soms ook voor zonnepanelen op daken. Daarbij kan ik het geheel uit alle hoeken en standen bekijken, van dichtbij en ver af”, vertelt Ronald enthousiast. “Steeds meer woningcorporaties houden zo ook de staat van hun gebouwen in de gaten.”

 

Topkwaliteit beeldmateriaal

En dan is er nog een groot pluspunt: vanuit al die posities schiet de drone topkwaliteit beeldmateriaal, zowel film als foto’s.  “Deze beelden kun je weer eenvoudig delen met collega’s en met de opdrachtgever. Je kunt ook elke specialist live laten meekijken. Het levert waardevolle informatie op die ons helpt de juiste keuzes te maken.”

 

Alles helder

Aangezien Ronald al de nodige technische kennis bezat, woog zijn mening zwaar bij de aanschaf van een drone voor gebruik bij Schouten Techniek. “Het belangrijkste zijn stabiliteit, bereik en camerakwaliteit. Daarmee kunnen we alles helder en scherp in beeld brengen, ook op donkere dagen en aan de schaduwzijden van een pand. Wij leggen onze kwaliteitsstandaarden steeds hoger!”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Meer nieuws & updates

Een geslaagde Open Energiedag 2023

Glorieuze prestatie Team Schouten op Dam tot Damloop

Vitaliteit op het werk

Ramon Steenman – Servicemonteur

Open Energiedag

Bouwvak