T 0229 291 500

Herontwikkeling en nieuwbouw campus Uilenstede

Als vaste bouwpartner van Heddes Bouw & Ontwikkeling en UMB (Ursem Modulaire Bouwsystemen) is Schouten Techniek zeer verheugd met het onderstaande persbericht van DUWO.

DUWO gaat laatste deel Uilenstede in modulaire bouw uitvoeren

Studentenhuisvester DUWO gaat binnen een half jaar beginnen met het tweede deel van de herontwikkeling en nieuwbouw van de Amstelveense campus Uilenstede. Daarvoor tekenden DUWO en Heddes Bouw & Ontwikkeling onlangs een samenwerkingsovereenkomst. De nieuwbouw van de 233 zelfstandige studentenwoningen moet in maart 2013 beginnen.

In het plan waarmee DUWO nu aan de slag gaat, zijn bouwinnovaties doorgevoerd waarmee sneller en aanzienlijk goedkoper gebouwd kan worden met behoud van kwaliteit. Het laatste stuk van de campus wordt gebouwd met het modulaire IFD-systeem (Industrieel Flexibel en Demontabel) van Ursem Modulaire Bouwsystemen, waarmee DUWO eerder succesvol (permanente) studentenhuisvesting bouwde in Amsterdam, Delft, Den Haag en Leiden. Hoewel de manier van bouwen anders is, komen de nieuwe woningen er precies zo uit te zien als de andere nieuwe gebouwen op de campus.

Met balkon en terras

Voor het aangepaste plan is gekozen omdat de nieuwbouw daarmee veel sneller en aanzienlijk goedkoper gerealiseerd kan worden dan met reguliere bouw. De bouw wordt uitgevoerd met de kant-en-klare studentenmodules van Ursem Modulaire Bouwsystemen (inmiddels een partner van Heddes Bouw & Ontwikkeling, beide onderdeel van Ballast-Nedam). De gevel wordt op dezelfde manier gemetseld als die van de andere nieuwe complexen op de campus, waardoor het ook dezelfde uitstraling heeft en past in het nieuwe beeld.

Ten opzichte van de IFD-complexen die al elders in gebruik zijn, worden op Uilenstede enkele innovaties doorgevoerd. Zo krijgt de helft van de woningen een balkon of terras. Andere innovaties zijn ingegeven door externe regelgeving: de woningen voldoen aan de geluidseisen vanwege de nabijheid van Schiphol en aan de eisen die de gemeente Amstelveen aan duurzaamheid en energiezuinigheid stelt.

HVDN architecten uit Amsterdam ontwierp alle gebouwen van Uilenstede Oost. Het ontwerp voor deze bouwfase bestaat uit een hoog en een laag gebouw met een transparant deel ertussenin. Het hoge gebouw krijgt elf bouwlagen, het lage vijf. De woningtypen variëren van woningen van 21 en 24 m2 met of zonder balkon of met eigen terras en tweekamerappartementen van 42 m2 zonder of met één of twee balkons. De kale huurprijzen liggen tussen circa 325 en 500 euro.

Naar verwachting wordt in maart 2013 begonnen met de nieuwbouw; de oplevering wordt in het eerste kwartaal van 2014 voorzien.

De vernieuwing en herontwikkeling van de campus is een grootschalig project dat in fasen wordt uitgevoerd. Eind 2011 werd het allereerste onderdeel van de eerste fase opgeleverd, 314 studentenwoningen. Daarna werd het VU-Guesthouse gesloopt. In oktober begint de nieuwbouw van het tweede deel van de eerste fase, 160 nieuwe woningen. Met deze laatste 233 woningen heeft Uilenstede dan in 2014 in totaal 707 nieuwe studentenwoningen. De voorbereidingen om de openbare ruimte van de campus aan te pakken zijn in volle gang. Als die voorbereidingen voorspoedig verlopen, kan volgend jaar april op Uilenstede Zuid begonnen worden. DUWO werkt bij de herontwikkeling samen met de Gemeente Amstelveen en de Vrije Universiteit.

Meer nieuws van Schouten Techniek


17-10-2018
Opnieuw nieuwe bedrijfsauto's de weg op

Opnieuw zijn 22 monteurs van Schouten Techniek uitgerust met nieuwe...

Lees meer

21-09-2018
Kom Binnen Bij Bedrijven Dag

Ben je ook benieuwd naar wat Schouten Techniek doet? Je...

Lees meer

03-09-2018
Bouw duurzaam hotel Amsterdam Noord gestart

In augustus is de bouw van het overwegend circulair hotel...

Lees meer

30-08-2018
Werk in uitvoering: Yours Leiden

Utiliteit, nieuwbouw (oplevering 2019)480 studentenkamers te LeidenHoofdaannemer: Ballast Nedam WestOpdrachtgever:...

Lees meer

02-07-2018
Veiligheid door training

De veiligheid en gezondheid van onze werknemers staat bij ons...

Lees meer

11-06-2018
Duurzame aanbieder

Schouten Techniek is aangesloten bij de Duurzame aanbieder. Wat de...

Lees meer

11-06-2018
Het hele dak ligt vol

Ons kantoorpand was al erg bijzonder en energiezuinig én is...

Lees meer

06-06-2018
Samenwerking InstallatieWerk en Schouten Techniek

Al aanzienlijke tijd werken Schouten Techniek en IW Nederland naar...

Lees meer

01-03-2018
"Balansventilatie(WTW-unit) en vorst"

Op dit moment krijgen wij veel meldingen van klachten aan...

Lees meer

10-01-2018
Problemen Nefit Topline cv-ketels

Heeft u een serviceabonnement bij Schouten Techniek dan kunnen wij...

Lees meer