Zoek
Sluit dit zoekvak.

Asad Amin is geboren in Afghanistan en ging samen met zijn vrouw in november 1992 naar Moscow.

 

Daar heeft hij een jaar gewoond en is in 1993 naar Nederland verhuisd. Hij is toen meteen twee jaar naar school gegaan om Nederlands te leren en daarna volgde hij de Centrum Vakopleiding in Alkmaar. Na het behaalde examen had hij het Certificaat 1e monteur CV Ketel monteur op zak. Na de opleiding moest hij drie weken stage lopen en dat deed hij bij Schouten Techniek, toen nog Jen P Schouten. Na zijn stage wilde Piet Schouten graag dat Asad voor hem kwam werken. Hij heeft fijne herinneringen aan Piet. Zij hadden goed contact en Asad voelde zich meteen erg betrokken bij de zaak. Hij startte bij Enza Zaden in Enkhuizen, dat pand werd toen nieuw gebouwd. Daar mocht Schouten Techniek de CV-ketels en de centrale verwarming aanleggen. Wij verzorgen sinds die tijd het onderhoud van de installaties daar. Asas woonde op dat moment met zijn gezin in Enkhuizen dus hij kon zeven maanden op de fiets naar zijn werk. Zijn vaste maat was Martin Bransen, een fijne collega waar hij veel van heeft geleerd. Martin heeft hem toentertijd ook goed geholpen bij zijn nieuw te bouwen huis. Soms komen ze nog privé bij elkaar op de koffie of gewoon voor de gezelligheid. Nog steeds zijn zij meer dan alleen collega’s.

 

In 1999 volgde Asad een cursus fotolasser samen met negen andere monteurs, hij was een van de gelukkigen die niveau 3 behaalde, daar was hij trots op.

 

In 2001 promoveerde Asad en werd hij een hoofdmonteur. Hij kreeg de opdracht om bij Ooms in Scharwoude het Road Energiesysteem te installeren. Een groot nieuw project en uniek in die tijd voor heel Nederland. Het was de 1e bron warmtepomp waarvan de bronleidingen niet verticaal de grond in wordt geboord maar horizontaal onder het asfalt wordt gegraven. Het voordeel is dat dit ervoor zorgt dat het asfalt in de winter niet bevriest. Heel handig dat het niet glad wordt op het parkeerterrein. Dit was zo’n groot nieuws dat hij daardoor zelfs de krant heeft gehaald. Na ongeveer twee jaar was het project af.

 

In 2007 heeft Asad zijn STEK-papieren gehaald en kon hij ook de functie Koelmonteur achter zijn naam zetten.

 

In 2008 heeft Asad nog een prachtig project mogen doen, de Tuin van de Bergen. Het waren 54 luxe penthouses. Daar heeft Schouten Techniek een ingewikkelde duurzame energie ketel geplaatst, Asad heeft hier mooie herinneringen aan. Vanaf toen hield Asad zich ook bezig met onder andere airco’s.

 

In 2015 was Asad veel te vinden in bijvoorbeeld bejaardentehuizen samen met zijn maat Bert Besseling. Zij hebben heel wat ketels en boilers vervangen zonder dat de bewoners zonder warm water en verwarming kwamen te zitten. Dit zorgde ervoor dat hij afwisselend overdag, ’s avonds, ’s nachts en in het weekend moest werken. Hij deed het met plezier.

 

Wat hij zo mooi aan Schouten Techniek vindt? Je krijgt alle vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Een mooi bedrijf waarvan veel collega’s echt als familie voelen!