Zoek
Sluit dit zoekvak.
Nieuws

Schouten Techniek beklimt de veiligheidsladder

Een leuke mededeling, zo vlak voor het einde van het jaar: Schouten Techniek heeft Trede 2 behaald van de Veiligheidsladder! “We zitten zelfs al bijna op het niveau van Trede 3”, vertelt onze KAM-coördinator Jan Albert Balt. “Complimenten aan onze medewerkers!”

 

De Veiligheidsladder (Safety Culture Ladder) is ontwikkeld om het veiligheidsbewustzijn binnen organisaties te meten en te verbeteren. Het doel is het aantal onveilige situaties terug te dringen door de veiligheidscultuur te veranderen. Er zijn 5 treden. Over twee jaar willen we Trede 3 gecertificeerd zijn. Grote bouwpartners gaan dat ook eisen om met hen te mogen blijven samenwerken.

 

Geen checklist maar gesprekken
Jan Albert: “Het is een mooi systeem omdat de veiligheid niet wordt beoordeeld op basis van controlelijsten, maar door middel van interviews met werknemers, van management tot monteurs. Het is een cultuurmeting: hoe belangrijk vinden wij veiligheid eigenlijk? En gaat het in de praktijk ook echt zoals wij het op papier hebben afgesproken? De twee auditoren vergelijken en bespreken hun persoonlijke bevindingen. Uiteindelijk rolt daar een score uit.”

 

“Hier zal ik me niet snel vervelen”
Jan Albert (42) is alweer ruim een jaar onze specialist in KAM en veiligheid. ”Het kantoor in Zwaag is vanuit mijn woonplaats Leeuwarden een uurtje rijden. Dat vind ik wel prettig: bij thuiskomst is mijn hoofd helemaal leeg. Hiervoor had ik soortgelijke functies in andere sectoren. Het is overal net even anders. Schouten Techniek is ambitieus en de ontwikkelingen gaan snel. Hier zal ik mij niet snel vervelen!”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Meer nieuws & updates

nominatie Schouten Techniek

Schouten Techniek is genomineerd voor ‘Installatiebedrijf van het Jaar’

Opening nieuwe sportruimte 2024

Ed van der Grijspaarde – Projectleider TBO

Nieuwe ‘Werken bij Schouten Techniek’ website

Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen bij Schouten Techniek

Arnold Gouw met pensioen