T 0229 291 500

Schouten Techniek deelt kennis en ervaring

Hoge opkomst BIM-informatiemiddag. Op donderdag 16 mei organiseerde Schouten Techniek een speciale informatiemiddag over het Bouw Informatie Model (BIM). Deze vorm van samenwerking leidt tot minder kosten, meer controle en hogere bouwkwaliteit. De animo was dan ook groot: meer dan 100 bouwgerelateerde bedrijven kwamen af op de presentaties van Schouten Techniek en andere enthousiaste ervaringsdeskundigen.

De BIM-werkmethodiek draait om integrale aanpak vanaf de eerste fase. Hierbij werken alle bouwpartners vanuit één virtueel 3D-model van het project. Volgens velen is dit de toekomst. Behaalde resultaten en het groeiend aantal BIM-klussen bevestigen dit. Als expert in BIM wil Schouten Techniek haar kennis graag delen. Bastiaan Lankhoorn: “Veel bedrijven hinken nog op twee gedachten: afwachten of aanpikken. Maar hoe eerder ze er klaar voor zijn, hoe meer ze profiteren van de grote voordelen. Wij willen hen helpen deze kans te grijpen en zoeken ondertussen extra BIM-partners.”

Samen sterk

Die boodschap was aangekomen: vertegenwoordigers van meer dan 100 bedrijven schreven zich in voor de speciale informatiemiddag. Het publiek varieerde van opdrachtgevers zoals aannemers en architecten tot leveranciers. Lankhoorn: “Dát is ook de kracht van BIM: de samenwerking van de hele bedrijfskolom. Samen sterk staan. Zeker in deze economisch moeilijke tijden is daar behoefte aan.”

50% bouwtijdsverkorting

De informatiemiddag, die werd gehouden in de duurzame, mede door Schouten Techniek ontwikkelde MFA De Kreek in Zwaag, bood voor elke aanwezige aantrekkelijke presentaties met herkenbare situaties. BIM-partner Itannax ging dieper in op de werkmethodiek en opleiding, Rensa lichtte de voordelen toe voor leveranciers en Thunnissen Bouw verklaarde hoe zij dankzij BIM bouwtijdsverkorting tot 50% realiseert.

Meer werk

Na het informatieve gedeelte trok Joris Schouten uit alle visitekaartjes de winnaar van een vlucht met watervliegtuig de Catalina, die op 26 mei in Hoorn is. De opbrengst van het evenement rondom de Catalina gaat naar het Jeugdsportfonds. Met een borrel en een hapje kwam er een eind aan het evenement dat groter was geworden dat Schouten Techniek vooraf had gedacht. “Iedereen heeft oren naar een sterkere marktpositie en meer werk”, concludeert Lankhoorn.

Meer nieuws van Schouten Techniek


22-07-2021
Bouwvak vakantie 2021

Geachte klant,Ons bedrijf is wegens vakantie gesloten vanaf vrijdag 23...

Lees meer

06-07-2021
Wij sponsoren Westfriezen ook volgend voetbaljaar weer!

zijn al jaren nauw betrokken bij de voetbal en handbal...

Lees meer

18-09-2020
Nieuw Amsterdams Wonen

Wij hebben mogen meewerken aan Nieuw Amsterdams Wonen. Wij regelde...

Lees meer

06-07-2020
Inntel Hotel

In opdracht van Heddes Bouw hebben wij in 2 jaar...

Lees meer

10-06-2020
De eerste WP Centrumeiland

Het begin is er. De eerste WP Centrumeiland is gemonteerd!In...

Lees meer

26-05-2020
Covid 19 adviesdocument maatregelen technische installaties

Wij leven op dit moment in een ongekend vreemde situatie....

Lees meer

05-09-2019
Techniek Nederland maakt Klimaatakkoord uitvoerbaar en betaalbaar

Schouten Techniek heeft meegewerkt aan de totstandkoming van het Klimaatakkoord...

Lees meer

30-08-2019
Inspiratiedag energie & Duurzaamheid

Op donderdag 17 oktober is Schouten Techniek als partner aanwezig...

Lees meer

15-07-2019
Schouten Techniek zwemt mee met Swim to Fight Cancer

14 juli 2019 vond het evenement Swim to Fight Cancer...

Lees meer

11-04-2019
Sportnieuws Geert Schipper

houten Techniek heeft als eindejaarschenking een bedrag van € 5.000...

Lees meer