Zoek
Sluit dit zoekvak.
Nieuws

Snuffelstage

Schouten Techniek krijgt zo nu en dan aanvragen van leerlingen van de middelbare school die graag willen proeven hoe het is om in de installatietechniek te werken. Ook wel een snuffelstage genoemd. Afgelopen weken heeft Sem Schouten met een paar van onze collega’s meegelopen om te kijken wat de verschillende disciplines inhouden. Hij koos bewust voor Schouten Techniek, niet alleen omdat zijn achternaam op alle auto’s staat, maar ook omdat zijn opa hier heel wat jaren heeft gewerkt. Deze is inmiddels met pensioen.

 

Sem mocht met drie verschillende monteurs een paar dagen meelopen. Daar hoort ook vroeg opstaan bij, vroeger dan op school moeten zijn.

 

Met collega Edwin heeft hij delen vervangen van intercoms. Denk hierbij aan een nieuw spreekluister-gedeelte of aan het vernieuwen van een intercom. Hij heeft zelf de draden voor de installatie getrokken.

 

Collega Gerard heeft hem verschillende facetten laten zien wat hij kan tegenkomen bij het onderhoud en meten van brandinstallaties. Elke maand hoort de brandinstallatie te worden getest of deze nog naar behoren werkt. Zij hebben verschillende installaties van dichtbij bekeken, zowel analoog als digitaal en van verschillende merken. Dit deden zij op verschillende manieren. Voor het testen van een automatische rookmelder gebruik je rook en hitte. De handmelder test je door het indrukken van de knop of door het activeren met een sleutel.

 

Tot slot heeft collega Etienne hem helemaal enthousiast gekregen bij het onderhoud en storingen aan cv-ketels. Daardoor heeft hij thuis meteen maar even zijn nieuwe vaardigheden in de praktijk gebracht. Hij heeft de ketel thuis zelf bijgevuld. Sem en Etienne hebben op een andere klus samen op het dak gestaan en gezocht naar een lekkage en de storing aan de desbetreffende warmtepomp verholpen.

 

Sem vond de cv-ketels en de warmtepompen het leukst om mee te werken. Hij vindt het leuk om veel onderweg te zijn en hij geniet van de vrijheid omdat je zelfstandig werkt.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Meer nieuws & updates

nominatie Schouten Techniek

Schouten Techniek is genomineerd voor ‘Installatiebedrijf van het Jaar’

Opening nieuwe sportruimte 2024

Ed van der Grijspaarde – Projectleider TBO

Nieuwe ‘Werken bij Schouten Techniek’ website

Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen bij Schouten Techniek

Arnold Gouw met pensioen