Zoek
Sluit dit zoekvak.

Over Schouten Techniek

Techniek stroomt door onze aderen

Hartstochtelijk over techniek

Een bevlogen en hecht familiebedrijf

Schouten Techniek is op én top techniek. Een partner in de bouw en ontwikkeling nodig? Wij staan voor je klaar. Op zoek naar de ware partner in jullie bouwteam? Alles is mogelijk. Wij leveren jou door en door techniek, van ontwerp tot technisch beheer en onderhoud.


Meer weten? 

Jaar ervaring
0 +
Medewerkers
0 +
Projecten
0 +
Tevreden klanten
0 +

Waar ons hart van vol stroomt

Samen bewust vooruit in onze ambitie en ontwikkeling

Schouten Techniek is voortdurend in beweging. Innovatie loopt als een rode draad door de historie van ons familiebedrijf. Deze innovatie gaat verder dan alleen vakinhoudelijk en uit zich ook in de vrijheid van oplossingen faciliteren. Dit inspireert onze mensen om vindingrijk, meer gemotiveerd en extra betrokken te zijn.

Momenteel werken we dagelijks met 250+ mensen aan én voor Schouten Techniek. We werken in teams, hebben oog voor elkaar en denken met elkaar mee om de mooiste projecten neer te zetten. We investeren breeduit in ontwikkeling, vitaliteit en onze focus op duurzaamheid is groter dan ooit.


Wij zijn stabiel, nuchter en vindingrijk. Wij gaan geen uitdaging uit de weg en denken in baanbrekende oplossingen. Wij zijn dagelijks bezig met energie en altijd op de meest duurzame manier. Wij zijn één familie en delen samen één energieke passie. Samen zijn wij één en bouwen we aan een ijzersterk bedrijf maar altijd vanuit én met gevoel. Samen zijn wij Schouten Techniek.


Maak jij er jouw werk van? Word onderdeel van de Schouten familie.

Coos Schouten

“Wij gaan voor kwaliteit, denken mee en werken met passie en plezier aan ons vak”

Waar wij energie van krijgen

Onze projecten

Schouten Techniek ontwijkt netcongestie

Schouten Techniek en VHGM presenteren Triplet bodembron

Fort bij Aalsmeer

28 appartementen Kuin Opmeer

Belgischestraat – Zaandam

Jan Glijnisweg Heerhugowaard

Een terugblik op waar we vandaan komen.

Onze geschiedenis

1962
Oprichting
Schouten Techniek is in 1962 opgericht door de gebroeders J. en P. Schouten op de locatie waar vader Klaas een smederij had en de broers dit uitbreidden met een rijwiel- en witgoedzaak waarna zij in het loodgieters- en verwarmingswerk terecht kwamen. In de jaren 70 werd hier elektrawerk aan toegevoegd.
1962
1996
Overname
In 1996 namen de zonen van Piet: Joris en Coos, het bedrijf over. Het bedrijf is uitgegroeid tot een vooruitstrevend, allround installatiebedrijf. Schouten Techniek is een financieel gezond familiebedrijf en een technische broedplaats waar (op dit moment ruim 200) mensen uit de regio met veel enthousiasme hun vak kunnen uitoefenen en zich verder kunnen ontwikkelen.
1996
2006
Nieuw kantoorpand
In 2006 werd het nieuwe pand van Schouten Techniek in Zwaag gebouwd. Een unieke uitdaging voor onze engineers, die voor de keuzes van technische toepassingen alle vrijheid kregen. Uiteraard zijn alle installaties ook door onze eigen vakmensen aangelegd. Het resultaat: een energiezuinig pand dat een ideale werkplek is geworden! Met de verhuizing naar Zwaag kwam er een nieuwe huisstijl, werd de naam gewijzigd van J. en P. Schouten naar Schouten Techniek. Tevens ontvingen wij de prestigieuze West-Friesland meer prijs. Hier zijn wij nog steeds trots op!
2006
2018
Verduurzamen
Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van alles wat wij doen binnen Schouten Techniek. Niet alleen in de technieken die wij toepassen, maar ook in het duurzaam inzetbaar houden van onze medewerkers. Zo bieden we bijvoorbeeld de mogelijkheid tot het op kantoor volgen van fitnesslessen, onder begeleiding van onze sport- & vitaliteitcoach Martijn. In 2018 is het kantoorpand nog duurzamer geworden door het plaatsen van 252 PV-panelen op het dak. Wil jij duurzaam werken in de installatietechniek? Bekijk dan al onze vacatures.
2018
2023
Directiewijziging
Na meer dan 20 jaar wordt de samenstelling van het directieteam gewijzigd. Coos Schouten stopt in april 2023 met zijn functie als directeur, maar blijft betrokken bij Schouten Techniek als adviseur. Coos wordt opgevolgd door Bastiaan Lankhoorn als technisch directeur en Jeroen Droog als commercieel directeur. Bastiaan werkt al sinds 2004 bij Schouten Techniek. Met 2007 als startjaar doet Jeroen daar weinig voor onder. Bastiaan is in zijn carrière bij Schouten Techniek opgeklommen tot bedrijfsleider Utiliteit en Jeroen tot bedrijfsleider Technisch Beheer en Onderhoud. Coos: “Jeroen, Bastiaan en Edward vormen een sterk driemanschap. Zij kennen ons bedrijf en onze markt. Daarbij hebben ze heel verschillende persoonlijkheden, talenten en kennis. Edward en ik zijn ook altijd complementair aan elkaar geweest. Zo kom je tot betere besluiten.”
2023
2023
Afscheid van particuliere klanten
Wie een doel heeft, moet duidelijke keuzes durven maken. Na zorgvuldige overwegingen is besloten om alle service-abonnementen voor particuliere klanten te beëindigen en ons volledig te richten op de zakelijke markt. Uiteraard hebben wij onze particuliere klanten niet in de kou laten staan. ESNW uit Alkmaar heeft hen als erkende partner hartelijk verwelkomd. Wij bedanken onze particuliere klanten voor het vertrouwen en de jarenlange relatie!
2023
2050
De toekomst
Als allround, innovatief en regionaal installatiebedrijf ontplooien wij al onze activiteiten vanuit duurzame kwaliteit, zowel in de technische als relationele sfeer. Naast de focus op de duurzame kwaliteit is continuïteit onze belangrijkste ambitie. Als partner voor onze klanten en als regionale werkgever. Hiervoor zijn innovatie, duurzaamheid en kwaliteit onze bewezen krachten.
2050