T 0229 291 500

Duurzaamheid & innovaties - Altijd op zoek naar nieuwe energiebesparende oplossingen

Groen denken en doen wordt tegenwoordig verwacht van elk bedrijf. Schouten Techniek helpt klanten aan energiebesparende installaties, ontwikkelt duurzame innovaties én maakt binnen de eigen bedrijfsvoering milieubewuste keuzes.

Ons energieneutrale pand, dat is opgeleverd in 2006, is hét visitekaartje van Schouten Techniek. Lees hier een beknopte omschrijving van de toegepaste technieken, zoals de verschillende mogelijkheden van een warmtepompsysteem voor een comfortabele verwarming en koeling in de woning- en utiliteitsbouw.

Recent hebben we vijf auto’s uit ons wagenpark vervangen door Fiat Doblò’s die rijden op aardgas. Hiermee waren we de tweede organisatie die koos voor de schoonste brandstof die momenteel goed verkrijgbaar is.

Duurzame innovaties en toepassingen:

De Warmte-koudeopslag SKID

De WKO SKID is de enige modulaire oplossing (plug and play) voor toepassing van duurzame verwarming en koeling in de woning- en utiliteitsbouw. Op dit hydraulische hart van de installatie is de regeltechniek reeds aangebracht. Het kan zelfs regenereren. Compact, praktisch, uniek en zeer doeltreffend. Klik hier voor meer informatie.

Gebouwsimulatiemodel

Het gebouwsimulatiemodel is een baanbrekende tool waarmee zeer snel het energieverbruik van een gebouw kan worden bepaald. Van elke energiebesparende ingreep zijn direct de korte en lange termijneffecten zichtbaar. Hierdoor kunnen bouwteams een optimaal en levensduurbestendig pand ontwerpen. Met deze innovatie won Schouten Techniek de landelijke ISSO-award 2012. Klik hier voor meer informatie.

Mijnenergiebeheer.nl en mijnlegionellabeheer.nl

Op de intern ontwikkelde website www.mijnenergiebeheer.nl beoordelen onze klanten zelfstandig hun installaties op exact verbruik, prestaties en gedrag. Dit biedt waardevolle inzichten, bespaart energie én onderhoudskosten. Ook op www.mijnlegionellabeheer.nl kunt u inzicht krijgen in de actuele status van uw installatie. Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Casco+ vloeren

Spaansen Bouwsystemen en Schouten Techniek hebben samen een uniek concept ontwikkeld: de Casco+ vloer. Deze vloerplaten worden in de fabriekshal al grotendeels voorzien van elektrotechniek, rioleringsbuizen, mantelbuizen voor vloerverwarming en ventilatiekanalen. Hierdoor wordt de bouwtijd op locatie aanzienlijk verkort. Uit calculaties komt Casco+ vaak als voordeligste oplossing uit de bus. Door de prefabricage zijn planning en kwaliteit altijd geborgd. Lees er hier meer over.

DUURZAME AANBIEDER
Schouten Techniek is aangesloten bij de Duurzame aanbieder. In een filmpje licht onze directeur toe wat de voordelen zijn om in zee te gaan met een Duurzame aanbieder.


Algemeen

Storing?
Meld hier uw storing via het contactformulier(alleen op werkdagen!)
of bel +31(0)229-291562

Ga naar het formulier

Portals werknemers
Deze pagina is bestemd voor medewerkers van Schouten Techniek.
Werken bij Schouten
Stap in de toekomst!
Bekijk vacatures

Laatste nieuws

Gebouwbeveiliging = Klikken, kijken, weten!

Dat wil elke gebouwbeheerder wel. Daarom kiezen veel bedrijven, gemeenten en instellingen voor Schouten Techniek als partner in beveiliging.MFA De...

Lees meer
Gebouwbeveiliging begint bij vertrouwen

Gemeenten, scholen, bedrijven, instellingen: allemaal willen zij hun gebouwen optimaal beveiligd hebben. Dat begint bij een goede relatie tussen opdrachtgever...

Lees meer