Zoek
Sluit dit zoekvak.
Woningbouw

Bavodorp Haarlem

In de Haarlemse wijk Bavodorp renoveert woningcorporatie Ymere ongeveer 250 woningen van rond het jaar 1900. Deze worden grondig verbouwd en energiezuinig gemaakt. Voor de bijzondere operatie, die duurt van 2014 tot 2024, werken Van Lith Bouw uit Beverwijk en Schouten Techniek samen in een bouwteam. Met een uniek resultaat, inclusief behoud van het kenmerkende stadsgezicht.

 

Woningen van meer dan een eeuw oud kunnen bouwtechnische verrassingen opleveren. Daarom zijn wij dit project gestart met enkele proefwoningen. Dit bleek een slimme zet: er was funderingsherstel nodig.

 

Volledig opnieuw opgetrokken
Wij besloten de woningen helemaal uit te pellen. Daarna kwam een bouwkundige vloer erin. Vervolgens alles opnieuw opgebouwd, inclusief zeer hoogwaardige vloer-, wand- en dakisolatie. Tot slot hebben wij de woningen van traditionele verwarming met een cv-ketel voorzien. Schouten Techniek installeerde ook nieuwe elektra, mechanische ventilatie en het sanitair.

 

Optimale mix van ingrepen
Voor deze huizen in deze prijsklasse is dit de optimale mix van duurzaam renoveren. Bouwkundig, energetisch én esthetisch levert dit een prachtig resultaat op. Dankzij de lage energiekosten passen de woningen bovendien nog steeds in de sociale huursector, terwijl de gelukkige bewoners genieten van optimaal wooncomfort.

 

Goede samenwerking vervolgd
Ymere, Van Lith Bouw en Schouten Techniek zijn trots op de langdurige, goede samenwerking. Dit kreeg dan ook vervolg. Zo renoveren wij nu ook onder meer drie portiekflats in Weesp en 600 woningen in Haarlem. Huurders van Ymere kunnen hier de komende 25 jaar weer veilig, comfortabel en tegen lagere energiekosten wonen.

 

Bouwkundig, energetisch én esthetisch een prachtig resultaat

Wij gaan graag met je in gesprek

Meewerken aan onze projecten?

Waar wij trots op zijn

Meer projecten

Schouten Techniek ontwijkt netcongestie

Schouten Techniek en VHGM presenteren Triplet bodembron

Fort bij Aalsmeer

28 appartementen Kuin Opmeer

Belgischestraat – Zaandam

Jan Glijnisweg Heerhugowaard