Zoek
Sluit dit zoekvak.
Utiliteitsbouw

Bio-Scope Enza Zaden, Enkhuizen

Iedereen kent Enza Zaden uit Enkhuizen. Maar wist u ook dat zij jaarlijks 100 nieuwe groenterassen op de wereldmarkt introduceren? Enza investeert namelijk fors in innovatie. Als ‘huisinstallateur’ zijn wij trots dat wij hiervan deel uitmaken. Recent voorzagen wij de zogeheten Bio-Scope van slimme koeling.

 

Dit separate gebouw heeft Enza Zaden twee jaar geleden aangekocht en verbouwd. Tijdens de zomer bleek het binnen echter te warm te worden. Dus aan ons de vraag: hoe lossen wij dit op?

Een extra koelinstallatie biedt altijd voldoende koelcapaciteit, maar dat is prijzig. In goed overleg kwamen we tot een andere oplossing: ’s zomers koud water door de bestaande cv-installatie pompen. Dan kunnen de luchtverwarmers ook koude lucht inblazen.

 

Koeling tijdens de werkzaamheden

Zo gezegd, zo gedaan. Het systeem kan nu verwarmen en koelen. Ook regeltechnisch is alles voor elkaar: ons gebouwbeheersysteem regelt de thermostaat automatisch, waarna de installaties zelf zorgen voor de juiste temperaturen. Enza Zaden kan weer zorgeloos verder innoveren.

Wij gaan graag met je in gesprek

Meewerken aan onze projecten?

Waar wij trots op zijn

Meer projecten

Schouten Techniek ontwijkt netcongestie

Schouten Techniek en VHGM presenteren Triplet bodembron

Fort bij Aalsmeer

28 appartementen Kuin Opmeer

Belgischestraat – Zaandam

Jan Glijnisweg Heerhugowaard