Zoek
Sluit dit zoekvak.
Utiliteitsbouw

De Grote Vermaning, Haarlem

Mede door corona wilde de Grote Vermaning in Haarlem alle zalen voorzien van een modern ventilatiesysteem. Maar hoe plaats je al die luchtkanalen zonder afbreuk te doen aan het monumentale karakter? Dan bel je de creatieve specialist uit Zwaag.


Het monumentale pand staat midden in het centrum. De basis stamt uit de zeventiende eeuw. Het heeft een grote en negen kleinere zalen, stuk voor stuk prachtige stijlkamers met authentieke muren en balkenplafonds…


De ventilatiekasten, die normaal gesproken vooraf in elkaar worden gezet, zijn nu in onderdelen aangeleverd. Via tijdelijke dakkapellen en andere openingen in het dak zijn deze op de krappe zoldertjes geplaatst. Hier hebben we de installaties in elkaar gezet.


In de grote kerkzaal hangt een enorme kroonluchter. Hierboven zit een gat in het plafond om het sieraad schoon te maken. Van deze opening hebben wij nu ook een afzuigpunt gemaakt. Daarnaast hebben we hier nozzles voor de luchttoevoer geplaatst, mooi uit het zicht.


Ook voor de luchtkanalen en roosters hebben we esthetisch verantwoorde oplossingen bedacht, samen met bouwkundig aannemer Pronk Bouw. De voorbereidingstijd bedroeg negen maanden, maar het resultaat mag er zijn: overal goede en stille ventilatie mét behoud van aanzien.


Het kerkbestuur is erg tevreden. Het gezegende gevolg: na de Grote Vermaning mogen wij ook de Kleine Vermaning in Heemstede aanpakken.

Wij gaan graag met je in gesprek

Meewerken aan onze projecten?

Waar wij trots op zijn

Meer projecten

Schouten Techniek ontwijkt netcongestie

Schouten Techniek en VHGM presenteren Triplet bodembron

Fort bij Aalsmeer

28 appartementen Kuin Opmeer

Belgischestraat – Zaandam

Jan Glijnisweg Heerhugowaard