Zoek
Sluit dit zoekvak.
Technisch beheer & onderhoud

Lincolnpark Hoofddorp

Woningcorporatie Eigen Haard leverde in 2020 nieuwbouwplan Lincolnpark op met 225 woningen. Schouten Techniek werd gebeld omdat er aanhoudende comfortklachten waren bij de bewoners. Aan de ene kant door techniek die niet functioneerde, maar ook door het niet begrijpen van de werking van de verschillende installaties. Toen is Schouten Techniek gevraagd om als totaalinstallateur het onderhoud van de installaties te verzorgen en om de bewoners te helpen om de problemen op te lossen en de klachten te verminderen. Nu draait alles zoals het was bedoeld. En dat blijft nog zeker tien jaar zo.

 

Wij startten met een onderzoek naar de installaties en de klachten. Daarna legden wij onze bevindingen voor aan Eigen Haard en bespraken wij hoe de gesignaleerde problemen op te lossen zijn.

 

Aanpak met brede impact
Wij stelden voor om eerst een aantal aanpassingen te verrichten, om vervolgens extra efficiënt de instandhouding voor de komende tien jaar te kunnen verzorgen. Hierbij legden wij uit welke gevolgen dit heeft voor de woningen, het gebruik door de bewoners, het energieverbruik en voor het wooncomfort. Daar werd zeer positief op gereageerd. Op basis van het voorstel dat hier uit is gekomen, ondertekenden wij de overeenkomst voor herstel en onderhoud.

 

Goede instellingen en schone filters
Na een correctie op de instellingen van de luchthoeveelheden in de balansventilatie en een aanpassing van de instellingen van de warmtepomp, functioneerden de installaties zoals bedoeld. Daarnaast hebben wij ook alle filters vervangen, om de installaties goed werkend te houden in de komende jaren is dit een actie die tweemaal per jaar uitgevoerd dient te worden.

 

Kwalitatieve installatie
De installatie is kwalitatief hoogwaardig en daar zijn duurzame resultaten mee te behalen. Daarom is Schouten Techniek trots de komende jaren dit systeem in onderhoud te hebben. Binnen enkele weken hebben wij bij alle woningen de instellingen van de installaties aangepast.

 

Installaties werken nu alsnog top
Met gemiddeld drie man in de wijk klaarden we de klus binnen enkele weken. De fijne samenwerking met de wijkopzichter hielp natuurlijk ook. Samen hebben we een goede prestatie geleverd. De installaties werken inmiddels naar tevredenheid en zijn energiezuinig. Eigen Haard is ervan verzekerd dat dit de komende jaren zo blijft.

Wij gaan graag met je in gesprek

Meewerken aan onze projecten?

Waar wij trots op zijn

Meer projecten

Schouten Techniek ontwijkt netcongestie

Schouten Techniek en VHGM presenteren Triplet bodembron

Fort bij Aalsmeer

28 appartementen Kuin Opmeer

Belgischestraat – Zaandam

Jan Glijnisweg Heerhugowaard