Zoek
Sluit dit zoekvak.
Utiliteitsbouw

Projectupdate Brede School Diemen

Mooi teamwork in ‘schoenlepelproject’

In Diemen krijgt de woonwijk Holland Park vorm. Dura Vermeer bouwt hier onder meer een Brede School. Daarvoor heeft Schouten Techniek een ontwerp gemaakt voor de complete binnenhuisinstallatie van de verwarming en koeling (WKO), luchtbehandelingsinstallatie, beveiliging en de elektrotechnische installatie. De afbouw moet eind mei 2023 klaar zijn, zodat de kinderen er na de zomervakantie naar school kunnen gaan. Inmiddels is de voorjaarsvakantie geweest, hoog tijd voor een statusupdate.

 

“Die planning is inderdaad wel een dingetje”, lacht Casper Sikma. Hij is hier de uitvoerder namens Schouten Techniek. “In korte tijd moet er veel gebeuren door veel mensen. Toch hou ik ervan. Wij hebben een mooi team met elkaar. Zo doet Jillings Installatietechniek uit Hoorn het loodgieterswerk voor ons en plaatst Janssen Klimaattechniek uit Hoogeveen onze ventilatie-installatie. Fijne partners allemaal. In totaal werken wij hier met zo’n twintig man.”

 

Teamwork: uitdagingen lossen wij samen op
De telefoon laat Casper geen tien minuten met rust. Hoe blijft dit leuk? “Door de manier waarop alle partijen met elkaar omgaan. Daar steekt hoofdaannemer Dura Vermeer ook veel energie in. Zij betrekken bijvoorbeeld externe procesbegeleiders bij onze Lean-sessies. Zij adviseren ons en geven inzicht in elkaars werkzaamheden. Hierdoor is er begrip voor ieders uitdagingen, zoals uitlopende planningen. Dat lossen wij dan samen op, zodat iedereen evengoed voldoende tijd krijgt om de gewenste kwaliteit te leveren.”

 

‘Schoenlepelproject’ in UAV GC-contract
Met Dura Vermeer realiseerde Schouten Techniek al vele mooie projecten, zoals De Kwekerij in Utrecht. Bastiaan Lankhoorn, onze bedrijfsleider Utiliteit: “De klus in Diemen kregen wij na een succesvolle inschrijving van Dura Vermeer. Wij moesten samen aan specifieke technische criteria voldoen en hiervoor een ontwerp maken. Bijvoorbeeld een vrije ruimte van 2.60 meter hoog onder de kabelgoot in de hal. Alle afspraken staan in een UAV Geïntegreerd Contract. In de praktijk halen wij de eisen soms op de centimeter nauwkeurig. Een schoenlepelproject noem ik dat: het past precies.”

 

Veel duurzame installaties
De Brede School is bijna energieneutraal (BENG). De duurzame technieken variëren van z   onnepanelen tot warmte-koudeopslag. Casper: “Op deze WKO sluiten wij een grote verdeler aan. Hier start de distributie van warmte en koude naar de vloerverwarming, luchtbehandelingskasten, nakoelers en naverwarmers. Er stroomt ook voorverwarmd water naar de boiler, zodat een beetje elektrische naverwarming al volstaat om de gewenste eindtemperatuur te bereiken. Dat scheelt veel energie.”

 

Slimme bediening, zorgeloos gebruik
Schouten Techniek voorziet het pand ook van slimme bediening voor de gebruikers. Zo kunnen zij met één display de verwarming en ventilatie bedienen. Ook is de verlichting per gebouwdeel gekoppeld aan de inbraakinstallatie. Tot slot monitoren wij alle installaties in één overzichtelijk gebouwbeheersysteem. Hiermee garandeert Schouten Techniek jarenlang zorgeloos en efficiënt gebruik.

 

Wij gaan graag met je in gesprek

Meewerken aan onze projecten?

Waar wij trots op zijn

Meer projecten

Schouten Techniek ontwijkt netcongestie

Schouten Techniek en VHGM presenteren Triplet bodembron

Fort bij Aalsmeer

28 appartementen Kuin Opmeer

Belgischestraat – Zaandam

Jan Glijnisweg Heerhugowaard