T 0229 291 500

Spurd te Purmerend

Utiliteitsbouw (oplevering 2017)
Installaties 14 gymzalen gekoppeld aan reserveringssysteem
Opdrachtgever: Spurd Purmerend

Nooit meer onnodig verwarmde kleedkamers of verlichting die te lang brandt. Wel online inzicht in energieverbruik en dus correcte afrekening! Dit zijn enkele grote voordelen van het beheersysteem dat wij in 14 gymzalen van exploitant Spurd hebben toegepast.

Hiervoor hebben wij het bestaande reserveringssysteem gekoppeld aan de elektra, de warm waterinstallatie en aan het alarmsysteem van elk gebouw. Nu alles met elkaar communiceert, worden deze installaties aangestuurd op basis van de reserveringen. Voor elke gebruiker is er automatisch toegang, licht en verwarming. Gymzaal buiten gebruik? Dan ook geen energieverbruik.

Daarnaast heeft Schouten Techniek een online portal voor Spurd ingericht. Deze biedt hen nauwkeurig inzicht in het verbruik van gas, water en elektra. Welkom gemak en inzicht, vaarwel energieverspilling!

Hiernaast ziet u afbeeldingen van het online portal.

Afbeelding 1. Alle Spurd-locaties met punaise zijn gekoppeld.

Afbeelding 2. Locatieplattegrond. Rode vlakken worden groen als hier beweging is gedetecteerd. Alarm is al uitgeschakeld zodat de gebruikers tijd hebben om te verkleden en gymtoestellen klaar te zetten. Verlichting wordt pas ingeschakeld bij beweging.

Afbeelding 3. Overzicht douchesystemen geeft aan of het spoelen juist verloopt in verband met de legionellawetgeving. Hier is alles “Ok”. Bij problemen wordt in rood alarmmelding weergegeven.

Afbeelding 4. Overzicht elektraverbruik per locatie per dag. Kan ook op uur-, maand- of jaarniveau worden bekeken.

Project referenties