Zoek
Sluit dit zoekvak.

Update project Appartementencomplex Amstelstation Amsterdam

Energetisch én financieel voordeel door innovatie

Een prefab module met badkamer, keuken, groepenkast en WTW unit, dit kon bij 180 appartementen zo in één keer naar binnen worden gehesen. Bij de 72 afwijkende woningen was installeren op locatie efficiënter. Onze oplossing met lage temperatuurverwarming was de (cruciale) kers op deze taart.

Dit project was namelijk eerst bedacht met individuele warmtepompen per woning. Dat bleek financieel onhaalbaar. Schouten Techniek werd benaderd en bedacht een collectief laag temperatuursysteem, waarbij elke woning een elektrische geiser krijgt voor heet tapwater.

Vertrouwen in onze Boost-knop

Hiervoor kunnen bewoners een boost-knop indrukken met als resultaat een afgemeten energieverbruik. Een ander voordeel is dat er geen warmwater distributienetwerk door het hele pand aangelegd hoefde te worden, dat standaard ook nog een 5 tot 10 procent warmteverlies geeft.

Deze innovatie heeft Schouten Techniek in eigen beheer ontwikkeld. Natuurlijk hadden wij alles vooraf uitgebreid getest en hadden wij een plan B. Maar het vraagt toch vertrouwen, ook van de opdrachtgever, om zoiets nieuws op deze schaal toe te passen.

Wij gaan graag met je in gesprek

Meewerken aan onze projecten?

Waar wij trots op zijn

Meer projecten

Schouten Techniek ontwijkt netcongestie

Schouten Techniek en VHGM presenteren Triplet bodembron

Fort bij Aalsmeer

28 appartementen Kuin Opmeer

Belgischestraat – Zaandam

Jan Glijnisweg Heerhugowaard