T 0229 291 500

Renovatie 22 huurwoningen tot NOM (Nul Op de Meter) woningen te Stadskanaal

In Stadskanaal zijn 22 woningen gerenoveerd tot nul op de meter volgens het stroomversnelling principe in opdracht van woningcorporatie Lefier.

De stroomversnelling is een programma met als doel om 110.000 huurwoningen te renoveren tot nul op de meter (NOM). Schouten Techniek heeft samen met Ballast Nedam, Ursem modulaire bouwsystemen en De Loods architecten een uniek concept ontwikkeld. De woningen worden voorzien van pre-fab gevel elementen, een nieuw dak en vloerisolatie. Door de verbeterde schil en de energy comfort skid heeft de bewoner geen energierekening meer. De woning wekt alle energie die nodig is voor tapwater, verwarming en huishoudelijk gebruik zelf op. Dankzij de snelle montage kunnen bewoners tijden de werkzaamheden thuis blijven wonen.

De installatie (de energy comfort skid) bestaat uit een balansventilatie met warmteterugwinning, bodem warmtepomp met radiatoren, boiler, regelkast, monitoringssysteem en zonnepanelen. De gasaansluiting vervalt en men gaat elektrisch koken. De bewoners kunnen via een web portal exact zien hoeveel energie er opgewekt en verbruiktwordt en of ze op koers liggen voor nul op de meter. Het wooncomfort neemt toe door het ontbreken van tocht, minder geluid van buiten en een constante kamertemperatuur. In de zomer wordt opwarming beperkt door de inblaas van koele lucht. Duurzaam, comfortabel en toekomst bestendig!

Project referenties