T 0229 291 500

Ventilatie

Om optimale prestaties te bevorderen en een gezonde leefomgeving te creëren is goede ventilatie echter onmisbaar. Om goed te ventileren in uw woning kunt u kiezen voor mechanische of balansventilatie al dan niet in combinatie met een duurzame warmtepomp. Zie onze duurzaam pagina.

Door goed te ventileren, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen uit de binnenlucht worden afgevoerd. Ook zorgt goede ventilatie ervoor dat vochtige lucht uit de ruimte verdwijnt, binnenlucht wordt namelijk snel vochtig door transpiratie, uitademen, koken en douchen. Vochtige lucht is niet alleen direct schadelijk voor de gezondheid, maar kan ook schadelijke schimmels in huis veroorzaken. Een niet onbelangrijk detail, maar een droge woning is veel energiezuiniger dan een vochtige woning.

Brink ventilatiesystemen
IthoDaalderop - Ventilatie box CVE ECO RFT
Reinigen ventilatiekanalen
Inventum Ecolution

Brink ventilatiesystemen

 • Gezondheid - Afvoer van schadelijke stoffen, toevoer zuurstofrijke lucht
 • Comfort - Verse lucht zonder tocht of kou
 • Gemak - Zonder inspanning vertrouwen op gezonde lucht
 • Duurzaamheid - EPC-winst, besparing op energiekosten en reductie CO2 -uitstoot

Binnenshuis staat u continu bloot aan schadelijke stoffen en gassen zoals fijnstof, kooldioxide, koolmonoxide, stikstofdioxide, radon en thoron. Om gezond te kunnen wonen en werken is de aanvoer van verse lucht, het filteren van toegevoerde lucht en de afvoer van vervuilde lucht noodzakelijk. De ventilatiesystemen van Brink zorgen ervoor dat de ruimte waarin u leeft verzekerd is van verse lucht. Onze systemen regelen ongemerkt de aan- en afvoer van luchtstromen in huizen en gebouwen. Zo komt zuurstofrijke lucht binnen en gaan schadelijke stoffen en hinderlijke geurtjes naar buiten. Dit heeft een gunstig effect op allergieën en voorkomt irritatie aan de luchtwegen. Ook uw gezondheid, prestaties en concentratievermogen worden positief beïnvloed.
IthoDaalderop - Ventilatie box CVE ECO RFTDe CVE ECO RFT is een centrale ventilatie-eenheid (CVE) die tot wel 83% minder energie verbruikt dan vergelijkbare producten. Aan de aanschafprijs merkt u daar niets van. Bovendien is de CVE ECO RFT eenvoudig en overal in huis te bedienen met de draadloze driestandenregelaars; zelfs vanuit de badkamer of de keuken. De draadloze bediening zorgt bovendien voor lagere installatiekosten.
Met de CVE ECO RFT zet Itho Daalderop een nieuwe norm in ventileren. Energiezuinig, fluisterstil, comfortabel én kostenbesparend. We zijn niet voor niks specialisten op het gebied van ventilatiesystemen. • Verbruikt tot 83% minder energie dan vergelijkbare producten
 • Lagere installatiekosten bij toepassing van draadloze bediening
 • Bediening mogelijk vanuit de keuken en de badkamer met RF-regelaar
 • Ook verkrijgbaar in een handig alles-in-één ventilatiepakket, waarbij alle bestaande MV-boxen één op één zijn te vervangen
 • Fluisterstil

Reinigen ventilatiekanalen

Het reinigen van de luchtkanalen
Wij adviseren u om eens in de 6 jaar de kanalen inwendig te laten reinigen.

Omschrijving werkzaamheden
Het reinigen van de luchtkanalen wordt uitgevoerd met borstels die hiervoor speciaal zijn ontworpen en exact passen in het kanaal. De borstels bewerken het kanaal aan alle zijden tegelijk, een methode die het vuil perfect verwijdert. Een afzuig en filtereenheid wordt ingezet om het losgemaakte vuil af te voeren. De borstels brengen de binnenzijde van het kanaal weer terug in zijn originele schone en gladde conditie. Met deze techniek kan meestal gebruik gemaakt worden van bestaande openingen in de kanalen waardoor beschadiging van het mechanische systeem en verstoring van de luchtstroom tot een minimum wordt beperkt.

De kosten voor het reinigen van de ventilatiekanalen zijn:
€ 195,00 voor een type c ventilatiesysteem (zonder filters)
€ 250,00 voor balans ventilatie (met filters)Inventum Ecolution


Een duurzame toekomst willen we allemaal, maar het liefst niet ten koste van onze portemonnee. Inventum werkt al ruim 100 jaar aan een duurzame toekomst. Wij zijn er zeker van dat onze nieuwe producten ook voldoen aan duurzaam en energiezuinig. Met de Ecolution® ventilatiewarmtepomp verhoogt u het energielabel van uw huis met twee sprongen! Dit betekent een aanzienlijke winst voor het milieu maar ook voor uw energierekening. Daarnaast zorgt de Ecolution® ervoor dat uw binnenklimaat een stuk gezonder is.

De Ecolution® is in een paar uur geïnstalleerd om samen met uw hr-combiketel u zo energiezuinig mogelijk warm te houden. Vooral in het voor- en najaar kan de Ecolution® voor voldoende warmte zorgen in uw huis. In de koudere periodes springt de hr-combiketel automatisch bij voor het leveren van warmte. Op deze manier verhoogt u het rendement van uw verwarming van 90% naar 200%, de gasbesparing kan oplopen tot zo''n 900m3 gas.

De werking
De Ecolution® is een warmtepomp. Een warmtepomp is het omgekeerde principe van een koelkast. De Ecolution gebruik de warme uit de afvoer ventilatielucht (20°C) van de woning. Deze warmte wordt door de warmtepomp naar een hogere tempratuur gebracht en kan hierna gebruikt worden voor ruimteverwarming en of het verwarmen van warm tapwater. De gebruikte afgekoelde lucht uit de Ecolution® wordt daarna naar buiten afgevoerd. Het Ecolution® ventilatiesysteem is een nieuw ventilatiesysteem, een systeem waarbij maximale energiebesparing en voldoende ventileren voor een gezond binnenklimaat toch samengaan. De Ecolution® is hierin uniek. Voldoende ventileren draagt bij aan een goede gezondheid en een gezond binnen klimaat.Wilt u meer weten over de Ecolution® of andere producten van Inventum? Wij staan voor u klaar.

Uw voordelen:


 • Levert zowel CV als warmwater
 • Hybride combinatie met de H.R. ketel
 • Toepasbaar in nieuwbouw en bestaande bouw
 • Besparing energie en energiekosten
 • Hoge EPC reductie bij nieuwbouw
 • Twee energielabelsprongen voor bestaande bouw
 • Natuurlijk ventileren voor een gezond binnenklimaat
 • Verbetering woonklimaat door natuurlijke ventilatie
 • Milieuvriendelijk, energiezuinig en stil
 • Eenvoudig te installeren, compact wandmodel
 • Duurzame kwaliteit
 • Nederlands fabrikaat
 • Reductie mogelijk tot ruim 900m3 gas per jaar.
 • Geluidsarm

Algemeen

Storing?
Meld hier uw storing via het contactformulier(alleen op werkdagen!)
of bel +31(0)229-291562

Ga naar het formulier

Portals werknemers
Deze pagina is bestemd voor medewerkers van Schouten Techniek.
Werken bij Schouten
Stap in de toekomst!
Bekijk vacatures

Laatste nieuws

Gebouwbeveiliging = Klikken, kijken, weten!

Dat wil elke gebouwbeheerder wel. Daarom kiezen veel bedrijven, gemeenten en instellingen voor Schouten Techniek als partner in beveiliging.MFA De...

Lees meer
Gebouwbeveiliging begint bij vertrouwen

Gemeenten, scholen, bedrijven, instellingen: allemaal willen zij hun gebouwen optimaal beveiligd hebben. Dat begint bij een goede relatie tussen opdrachtgever...

Lees meer