Zoek
Sluit dit zoekvak.
Nieuws

Open Energiedag

Voor geïnteresseerden, technici én werkzoekenden in duurzame techniek!

Schouten Techniek toont duurzame installaties Holenkwartier op Open Energiedag 2023

Schouten Techniek doet mee aan de Open Energiedag op zaterdag 16 september 2023, van 13.00 tot 17.30 uur stellen wij de duurzame installaties in de Hoornse wijk Holenkwartier open voor publiek. Een unieke kans voor iedereen met belangstelling voor techniek en duurzaamheid!

 

Hoe zorgt warmte-koudeopslag voor duurzame energie in honderden woningen? Hoe ziet dat er thuis uit? Waarom is deze bodembron 100 meter diep? Hoe halen wij energie uit slootwater? Wat te doen als wij zonne-energie straks niet meer kunnen salderen? Wij laten het jou allemaal graag ontdekken. Nederland staat namelijk voor een grote energietransitie. Hiervoor heeft Schouten Techniek zeer innovatieve oplossingen, die gaan veel verder dan veel mensen weten.

 

Duurzame energie voor de hele wijk
Holenkwartier is een fantastisch voorbeeld hiervan. Voor dit nieuwe woon-werkgebied in Hoorn – met onder meer 500 woningen – ontwikkelden wij de centrale warmte-koudeopslag. Deze installatie haalt energie uit twee duurzame bronnen: de aarde en wateroppervlakte. Voor de distributie hiervan legde Schouten Techniek onder de hele wijk een ondergronds leidingnetwerk aan. Alle woningen, winkels en horecalocaties zijn voorzien van een warmtepomp.

 

Heldere blik in de toekomst
Waar deze technieken normaal gesproken onzichtbaar blijven, geven wij mensen nu de kans om alles van dichtbij te bekijken. Medewerkers geven rondleidingen en mini-masterclasses Duurzame Energie. Zo ontdek jij in tien minuten hoe deze duurzame oplossingen werken en waarom dit voor de meeste mensen de toekomst is.

 

Kom werkenbijschouten.nl!
Wil jij ook bijdragen aan duurzame innovaties? Deel uitmaken van een mooi team? Jezelf ontwikkelen? Dan moet jij toch eens jouw licht opsteken bij Schouten Techniek. De Open Energiedag is een mooie eerste kennismaking. Onze vacatures vind je op www.werkenbijschouten.nl.
 

Daar krijg je energie van (.nl)
De Open Energiedag op 16 september 2023 is een initiatief van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie. Tijdens dit evenement kunnen geïnteresseerden tientallen duurzame energieprojecten in heel Nederland bekijken. Hier ontdekken zij de nieuwe, innovatieve wereld achter hun stopcontact en thermostaat. Meer informatie:
www.daarkrijgjeenergievan.nl

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Meer nieuws & updates

Ed van der Grijspaarde – Projectleider TBO

Nieuwe ‘Werken bij Schouten Techniek’ website

Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen bij Schouten Techniek

Arnold Gouw met pensioen

Silvia 12 ½ jaar in dienst

Nieuwe samenwerking met Pré Wonen