Search
Close this search box.
Medewerker aan het woord

Bas Lakeman – Servicemonteur

”Het liefst heb ik dat helemaal niks het meer doet, want dan mag ik weer in actie komen. – Bas Lakeman”

 

Toen ik bij Schouten Techniek in dienst trad, had ik al elf jaar ervaring als storingsmonteur. De laatste drie jaar was ik verantwoordelijk voor de installaties in een gevangenis. Een leuke, leerzame tijd, maar zo’n fijne werksfeer als bij Schouten heb ik nog niet eerder meegemaakt. En ik kom nu op allerlei plekken.

 

De eerste klus van de dag is de middag ervoor al ingepland, maar wat er daarna gaat gebeuren is meestal een verrassing. Soms onderhoud met een collega, meestal drie of vier storingsmeldingen. Dan begint de puzzel: waar zal ik eerst heen gaan? Eerst langs de zaak voor materialen? Ligt het juiste gereedschap in de bus?

Zo hop ik van klant naar klant. Tussendoor bel ik regelmatig met collega’s. Je kunt elkaar goed helpen, bijvoorbeeld als je de geschiedenis van een installatie kent. Iedereen heeft ook vijf keer per jaar 24/7 storingsdienst.

 

Waarom is jouw werk belangrijk voor Schouten Techniek?

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van onderhoud en het verhelpen van storingen aan utilitaire verwarmings- en koelinstallaties, airconditioning, DDC-regelinstallaties en luchtbehandelingsinstallaties. We werken graag aan nieuwe technieken met moderne materialen. Zo wordt er gewerkt met hybride warmte opwekinstallaties en WKO installaties.

Als Servicemonteur dien je zeer zelfstandig te kunnen werken. Je bent communicatief vaardig, en stemt af met de klant en je collega’s waar nodig. Je beseft je dat jij het visitekaartje van Schouten Techniek bent bij de klant.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Meer nieuws & updates

Project Bavodorp – Hoge klanttevredenheid

Nico Schouten

50-jarig dienstverband Nico Schouten

nominatie Schouten Techniek

Schouten Techniek is genomineerd voor ‘Installatiebedrijf van het Jaar’

Opening nieuwe sportruimte 2024

Ed van der Grijspaarde – Projectleider TBO

Nieuwe ‘Werken bij Schouten Techniek’ website