Search
Close this search box.
Medewerker aan het woord

Rens Westerhof – Calculator Klimaattechniek

”Je wordt hier continu op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in het vak. Het is aan jezelf om je eigen vakkennis op niveau te houden. Daar gaat Schouten helemaal in mee. – Rens Westerhof”

 

Ik werk al ruim 20 jaar bij Schouten. Eerst hadden we een afdeling klimaat-, sanitair-, ventilatie- en regeltechniek. Dit zijn nu de afdelingen woningbouw en utiliteit. Ik heb binnen Schouten diverse werkzaamheden gedaan, waaronder werkvoorbereiding en installaties. Bij Schouten Techniek word je aangemoedigd om in verschillende functies ervaring op te doen en jezelf constant te ontwikkelen.

 

Sinds 2022 ben ik Hybride Techniek opleider, nadat ik hiervoor een opleiding heb gevolgd aan de HVA in Amsterdam. Het doel van deze opleiding is om onze vakkennis, die wij al die jaren hebben opgedaan, over te dragen op toekomstige techneuten en enthousiast te maken over het vak.

 

VMBO’sen MBO’s op het gebied van installatietechniek mogen mij altijd uitnodigen om een gastles te geven. Ook kunnen ze eventueel een excursie vragen voor bijvoorbeeld een WKO-project of een rondleiding in de fabriek van Ursem Modulaire BouwSystemen in Wognum. De opleiding instanties mogen dit ook aanvragen via Wij Techniek.

 

Mijn werk blijft inhoudelijk altijd leuk: je bent bezig met installaties die door mensen worden gebruikt en je werk draait vooral om natuurkunde. Natuurkunde verandert niet en blijft altijd spannend!

 

 

Waarom is jouw werk belangrijk voor Schouten?

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de begeleiding van de werkvoorbereiding, beoordeling van de calculatie, planning, keuze van technisch concept en dergelijke. Je controleert en beoordeelt de ontvangen calculatiegegevens, zoals onder andere het bestek en de bestektekeningen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Meer nieuws & updates

Project Bavodorp – Hoge klanttevredenheid

Nico Schouten

50-jarig dienstverband Nico Schouten

nominatie Schouten Techniek

Schouten Techniek is genomineerd voor ‘Installatiebedrijf van het Jaar’

Opening nieuwe sportruimte 2024

Ed van der Grijspaarde – Projectleider TBO

Nieuwe ‘Werken bij Schouten Techniek’ website