Search
Close this search box.
Nieuws

Alles onder één dak, óók beveiligingstechniek!

Kun je nog meer zijn dan een totaalinstallateur? Jazeker, door naast de noodzakelijke gebouwinstallaties bijvoorbeeld óók de beveiligingstechniek te verzorgen. Denk aan brandmeld-, camera- en inbraakinstallaties, intercom en toegangscontrole. Steeds meer opdrachtgevers ontdekken de voordelen hiervan.

 

“Je auto beng je ook niet naar verschillende garages voor de accu, de airco en de banden. Het is veel fijner om alles over te laten aan één vertrouwde specialist”, stelt Stephan de Koning. “Dat geldt ook voor gebouwinstallaties. Als één partij alle kennis heeft over het gebouw, het gebruik, de installaties en de historie, kom je samen in alle opzichten tot de beste keuzes.”

 

“Opdrachtgevers willen efficiency en kwaliteit”

Stephan is een van onze projectleiders Smart Building Solutions. Hij heeft ruim 17 jaar ervaring in de beveiligingsbranche en is specialist in Security Management Systemen. “Onze afdeling groeit hard. Opdrachtgevers hebben behoefte aan efficiency, overzicht, kwaliteit en vooral partnerschap, iemand die strategisch meedenkt.”

 

Van wooncomplexen tot musea
Schouten Techniek verzorgt beveiligingsinstallaties in vele soorten gebouwen. Die variëren van wooncomplexen, scholen en parkeergarages tot multifunctionele accommodaties en musea. De ene keer in een bestaande situatie, de andere keer al vanaf de tekentafel. Het blijft altijd maatwerk.

 

Voorbeelden
Een mooi voorbeeld is de brede school in Diemen, die wij voorzien van een slimme inbraak- en brandmeldinstallatie. Of de ASML flats in Zaandam, waar wij de intercominstallatie vervangen voor een gesloten videosysteem op adresniveau. In de tweelaagse parkeergarage van het OKU House in Amsterdam (complex 324 appartementen) realiseerden wij branddetectie met LIST sensorkabels.

 

Veiliger én zuiniger
Stephan: “Voor woningcorporatie Intermaris voorzien wij flats binnen en buiten van energiezuinige ledverlichting. Wij maken een lichtplan en plaatsen de juiste armaturen op de juiste plekken. Sommige lampen branden alleen 100 procent wanneer ze beweging waarnemen, om daarna automatisch weer terug te schakelen naar bijvoorbeeld 40 procent. Dit geeft bewoners een veilig gevoel en levert weer een extra energiebesparing op!”

 

Als één partij alle kennis heeft over het gebouw, het gebruik, de installaties en de historie, dan kom je samen tot de beste keuzes.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Meer nieuws & updates

Project Bavodorp – Hoge klanttevredenheid

Nico Schouten

50-jarig dienstverband Nico Schouten

nominatie Schouten Techniek

Schouten Techniek is genomineerd voor ‘Installatiebedrijf van het Jaar’

Opening nieuwe sportruimte 2024

Ed van der Grijspaarde – Projectleider TBO

Nieuwe ‘Werken bij Schouten Techniek’ website