Zoek
Sluit dit zoekvak.
Nieuws

Glorieuze prestatie Team Schouten op Dam tot Damloop

Na wekenlang trainen was het gister zo ver. Maar liefst 9 dappere teamleden van Schouten Techniek volbrachten de loop van Zaandam naar de Amsterdamse Dam. Door het warme weer werden het tien hete Engelse Mijlen. Maar volgend jaar doe ik weer mee!”, aldus werkvoorbereider meet- en regeltechniek Evert Smit. Lees hieronder het verslag.

 

Onze deelnemers komen uit de loopgroep van Schouten Techniek. Dit maakt deel uit van ons vitaliteitsprogramma. Bij Schouten Techniek mag iedereen twee uur ‘in de baas z’n tijd’ sporten. Zo geeft onze vitaliteitscoach individuele trainingen en groepslessen in onze gym.

 

Opjuttende screenshots
Tientallen weken leefden ze naar dit evenement toe. Steeds een kilometer meer, steeds een beetje meer conditie. Hoe dichterbij 17 september 2023 kwam, hoe meer opjuttende screenshots van Strava er door de groepsapp vlogen na weer een extra training in de vrije tijd. Ze waren er klaar voor.

 

Hittemaatregelen
’s Ochtends verzamelde Team Schouten zich op NS station Hoorn. Hét onderwerp van gesprek in de trein was het weer. “De organisatie had allerlei maatregelen aangekondigdvanwege de hitte. Maar nu regende het! Eenmaal in Amsterdam aangekomen klaarde het gelukkig op”, aldus Evert.

 

Wedstrijdspanning
In het startvak werd ineens de wedstrijdspanning voelbaar. Bij de onervaren lopers omdat zestien kilometer toch wel een heel eind is. Bij de ervaren lopers omdat zij zichzelf een streeftijd hadden opgelegd. “En ondertussen was het flink warm geworden. Hoe slaan we onszelf hier doorheen?”

 

Beter dan verwacht
De eerste van Team Schouten kwam al na 1 uur en 17 minuten over de finish. De laatste na ruim anderhalf uur. Evert: “Voor mij was dit de eerste keer. Het ging beter dan ik had verwacht. Zo veel lopers bij elkaar en al die enthousiaste mensen langs de weg: dat help echt.”

 

En nu..?
Evert weet nu al dat hij volgend jaar opnieuw meedoet. “Alleen al naar zo’n prestatie toe trainen is fijn. Dat is een goede stok achter de deur om te blijven hardlopen”, vertelt hij. Hoe gaat hij dat nu richting de Kerst doen? “Tja, dat moet ik nog bedenken… Eerst nagenieten van dit avontuur!”

 

Elke dag beetje beter
Hardlopen en duurzame techniek zijn allebei een kwestie van lange adem. Tegelijkertijd is het ook de uitdaging om het doel als eerste te bereiken. Die boeiende competitie gaan wij bij Schouten Techniek elke dag aan, met vitale medewerkers en een ontembare drang naar innovatie. Kan niet bestaat niet. Daardoor ontstaan hier steeds weer betere, efficiëntere, duurzamere oplossingen.

 

Wil jij ook werken in deze bruisende omgeving?
En bijdragen aan de duurzame techniek van morgen? Schouten Techniek heeft mooie vacatures. En als die jou net niet passen, maar jij past wel bij ons, dan máken we een passende functie. Kijk op werkenbijschouten.nl of neem contact op met Lianne Spruijt. Zij beantwoordt al je vragen en leidt jou graag rond door ons bedrijf. Personeelszaken@schoutentechniek.nl of 0229 29 15 00.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Meer nieuws & updates

nominatie Schouten Techniek

Schouten Techniek is genomineerd voor ‘Installatiebedrijf van het Jaar’

Opening nieuwe sportruimte 2024

Ed van der Grijspaarde – Projectleider TBO

Nieuwe ‘Werken bij Schouten Techniek’ website

Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen bij Schouten Techniek

Arnold Gouw met pensioen