Search
Close this search box.
Nieuws

Vitaliteit op het werk

Samen vitaal. Op het werk én thuis!

 

Dit is Martijn Ungerer, onze vitaliteitscoach. In de intern gym geeft hij collega’s individuele training en groepslessen. Iedereen mag twee uur ‘in de baas z’n tijd’ sporten. Of dat aanslaat? Er is een wachtlijst! “Sporten heeft veel positieve effecten. Die werken de hele week door, óók thuis.”

 

Wat is jouw werkwijze?
“Ik ga voor langdurige fitheid, dus iedereen start met één op één training. Dan zie ik wat voor vlees ik in de kuip heb. We maken een programma op maat. Uiteindelijk stromen de meesten door naar de groepslessen. Samen sporten is nog leuker en motiverender. De pret begint al in de kleedkamer. Collega’s spreken elkaar buiten de werkvloer, dat draagt ook bij aan het teamgevoel.”

 

Hoe krijg jij mensen fit?
“Met veel kracht- en high intensity oefeningen. Uithoudingsvermogen komt ook aan bod, maar een goede basisconditie is genoeg. Juist door krachttraining herstelt je lichaam steeds sneller. Zo blijf je functioneel fit, met sterke spieren en dikke pezen. Dat is fijn op je werk, maar ook bij het optillen van je kinderen, of bij het tuinieren. Je moet het wel bijhouden, want spierkracht vermindert snel.”

 

Gaat sport verder dan spierkracht?
“Zeker! Vooral door kracht- en intervaltraining maakt het lichaam ook allerlei hormonen aan. Groeihormoon heeft positieve effecten op je spieren, vetverbranding, wondgenezing en weerstand. Endorfine is een natuurlijke pijnstiller. Serotine, oftewel gelukshormoon, helpt tegen stress. Dit alles heeft ook een gigantisch effect op je mentale staat. Lichaam en geest zijn echt één.”

 

Wat is jouw definitie van vitaal zijn?
“Dat is wanneer je een bepaalde hoge belasting aankunt én daarvan kunt genieten. Die balans is voor iedereen anders. Ik kijk ook naar het geheel: als groep collega’s zijn wij fitter, mentaal sterker en hebben wij samen plezier. Dat maakt de organisatie vitaal, van tekenaar tot monteur. Mensen zijn het belangrijkste bedrijfskapitaal.”

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Meer nieuws & updates

Project Bavodorp – Hoge klanttevredenheid

Nico Schouten

50-jarig dienstverband Nico Schouten

nominatie Schouten Techniek

Schouten Techniek is genomineerd voor ‘Installatiebedrijf van het Jaar’

Opening nieuwe sportruimte 2024

Ed van der Grijspaarde – Projectleider TBO

Nieuwe ‘Werken bij Schouten Techniek’ website