Search
Close this search box.
Woningbouw

28 appartementen Kuin Opmeer

WONINGBOUW • 28 appartementen Kuin Opmeer

500% rendement na ommezwaai

Schouten Techniek streeft altijd naar de meeste ideale oplossing voor de opdrachtgever. Maar wat als die andere ideeën heeft? Dan pakken wij onze verantwoordelijkheid en laten wij zien hoe het óók kan. En waarom dat wellicht beter is, voor zowel opdrachtgever als eindgebruikers. “Zo staan wij erin. Net als onze partners en dat werkt.”

 

In 2022 vroeg aannemingsbedrijf Kuin uit Bovenkarspel of Schouten Techniek wilde aansluiten in een bouwteam met gemeente Opmeer. Hier lagen plannen voor 28 nieuwe appartementen in Spanbroek. Kuin bespeurde echter onzekerheid bij de gemeente op het gebied van bodemwarmtepompen (WKO). Daarom zocht het bouwbedrijf naar een gespecialiseerde, adviserende totaalinstallateur.

 

Alle voordelen op een rijtje
De gemeente had een ontwerp laten maken met lucht-water warmtepompen. Een prima oplossing voor bestaande bouw, maar bij nieuwbouw adviseren wij bodemwarmtepompen. Bedrijfsleider Marcel Schoenmaker: “Dat is niet alleen duurzamer, maar ook fraaier en stil (geen buitenunits), comfortabeler (warmte én nagenoeg gratis koeling) en rendabeler voor de opdrachtgever zelf.”

 

Vertrouwen in nieuwe aanpak
Waarom wilde de gemeente dan toch lucht-warmtepompen? Omdat zij met bodemwarmtepompen slechte ervaringen hadden. Een aantal deskundigen van Schouten Techniek dook in deze cases. De oorzaken van het falen waren duidelijk aanwijsbaar. Daarnaast lieten wij zien hoe het ook kan. Of eigenlijk: hoe het gewoon hoort. De gemeente toonde zich flexibel en gaf ons haar vertrouwen.

 

Maximale verduurzaming
Met alle neuzen dezelfde kant op werkten wij het plan opnieuw uit: 28 nieuwe woningen met een WKO met individuele warmtepompen. Marcel: “Schouten Techniek ontwierp, leverde en installeerde ook al het andere installatiewerk: van elektra tot sanitair en van mechanische ventilatie tot zonnepanelen. Met een rendement van 500 procent op de warmteopwekking bereikten wij maximale verduurzaming.”

 

Trots op de samenwerking
In het voorjaar van 2024 leverden wij het project op. Er staat een prachtig gebouw waarvan de bewoners het hele jaar door genieten van hoog wooncomfort. Voor de gemeente betekent dit zorgeloze verhuur. Marcel: “Met dank aan een erg fijn bouwteam, inclusief de gemeente zelf. Wij hebben naar elkaar geluisterd en samen de schouders eronder gezet. Hier doen wij ‘t voor.”

 

“Schouten Techniek verzorgde ook al het andere installatiewerk:
van elektra tot sanitair en van ventilatie tot zonnepanelen”

Wij gaan graag met je in gesprek

Meewerken aan onze projecten?

Waar wij trots op zijn

Meer projecten

Schouten Techniek ontwijkt netcongestie

Schouten Techniek en VHGM presenteren Triplet bodembron

Fort bij Aalsmeer

28 appartementen Kuin Opmeer

Belgischestraat – Zaandam

Jan Glijnisweg Heerhugowaard