Search
Close this search box.
Technisch beheer & onderhoud

Appartementencomplex De Vossestaart Wognum

Werkzaamheden aangepast op kwetsbare bewoners

 

Bij sommige opdrachten is de omgang met bewoners minstens zo belangrijk als de werkzaamheden zelf. Wanneer het gaat om speciale doelgroepen, bijvoorbeeld in zorginstellingen, gaan we hier behoorlijk ver in. Zo ook bij de vervanging van 24 cv-ketels bij Leekerweide in Wognum. Het leverde ons mooie woorden op van de zorgcoördinator.

 

Vlakbij het centrum staat appartementencomplex De Vossestaart. Het is bedoeld voor jong(volwassenen) met een lichte beperking die zo zelfstandig mogelijk willen wonen. Hier zouden wij alleen de cv-ketels vervangen. Al snel bleek dat ook de douchekranen en de keerkleppen aan vernieuwing toe waren. Hierop besloten wij ook meteen het jaarlijkse onderhoud uit te voeren.

 

Samen een plan maken
Het laatste wat wij namelijk willen is dat de bewoners onrustig worden door onze bezoekjes. Vooraf zijn we op locatie geweest om samen met de zorgcoördinator een plan van aanpak te maken. Zo planden wij voldoende mensen in om de hele klus in één week te klaren. Dat was even puzzelen binnen Schouten Techniek, maar de overlastbeperking in Wognum kreeg prioriteit.

 

Alles aangepast op de bewoners
Ook pasten wij de adresvolgorde aan op de bewoners. We moesten bij elke woning naar binnen. Wie het minst gevoelig is voor veranderingen, kwam als laatste aan de beurt. Wanneer de planning dan niet of juist eerder zou worden gehaald, kon de afspraak, met de bewoners die het minste last ondervinden bij veranderingen, nog worden verplaatst. Tot slot bombardeerden wij één monteur als hun vaste contactpersoon.

 

Complimenten en voldoening
De hele operatie verliep volgens plan. Het leverde ons veel complimenten op van de zorgcoördinator en het zorgpersoneel op locatie. Mede door klanten als Wilgaerden Leekerweide Groep is communicatie inmiddels een specialisme van ons. Het vergt de nodige voorbereiding, maar de voldoening is extra groot!

Wij gaan graag met je in gesprek

Meewerken aan onze projecten?

Waar wij trots op zijn

Meer projecten

Schouten Techniek ontwijkt netcongestie

Schouten Techniek en VHGM presenteren Triplet bodembron

Fort bij Aalsmeer

28 appartementen Kuin Opmeer

Belgischestraat – Zaandam

Jan Glijnisweg Heerhugowaard