Search
Close this search box.
Woningbouw

Centrumeiland IJburg, Amsterdam

100% energieneutrale verwarming en koeling

Als preferred supplier van Eteck verzorgt Schouten Techniek op Centrumeiland IJburg (Amsterdam) de warmtepompen en techniekruimten in vrije kavelwoningen en collectieve gebouwen. Een zeer duurzaam, innovatief project. Toch is de grootste uitdaging een traditionele factor: tijd.

Onder nieuwbouwwijk Centrumeiland ligt een duurzaam warmtenet van Eteck. Het net krijgt tot 1.500 woningaansluitingen, plus aansluitingen voor grote gebouwen. Eén groot, collectief WKO-systeem dus en dat 100% energieneutraal. Een van de collectieve gebouwen die Schouten Techniek hierop aansluit, is integraal kindcentrum De Schatkaart.

Van installatie tot regeltechniek

De Schatkaart bestaat uit een basisschool, kinderdagverblijf en een sportvoorziening. Hier installeerden wij twee warmtepompen voor zowel koeling als verwarming. Voor beide doeleinden wordt gebruik gemaakt van grondwater. De warmte die de pompen zelf produceren gaat de grond in, wat weer bijdraagt aan de regeneratie. Voor de gehele installatie ontwikkelden wij ook de regeltechniek en software.

Samen lossen we alles op

Zo sluit Schouten Techniek zowel de collectieve gebouwen als woningen van particuliere bouwers aan op het duurzame warmtenet. Inmiddels hebben wij al zo veel van dergelijke technische ruimten gerealiseerd, dat dit niet spannend meer is. De echte uitdaging zijn lange levertijden, zoals bij veel bouwprojecten tegenwoordig. Daarin zijn we open eerlijk in naar elkaar. De samenwerking tussen Eteck en Schouten Techniek is goed, dus ook dit lossen we samen op!

Wij gaan graag met je in gesprek

Meewerken aan onze projecten?

Waar wij trots op zijn

Meer projecten

Schouten Techniek ontwijkt netcongestie

Schouten Techniek en VHGM presenteren Triplet bodembron

Fort bij Aalsmeer

28 appartementen Kuin Opmeer

Belgischestraat – Zaandam

Jan Glijnisweg Heerhugowaard