Zoek
Sluit dit zoekvak.
Woningbouw

48 woningen Van Lith Beverwijk

Een uitstekende relatie, verrassende keuzes en een prachtig resultaat. Dat zijn de kernwoorden van onze samenwerking met Van Lith Bouw. Zij bouwden 48 duurzame woningen op (voor hen) zeer bekende grond, wij verzorgden de installatie voor klimaat, sanitair, elektra, ventilatie én de intercom. De complete bouw duurde slechts 15 maanden.

 

Normaal gesproken richt Van Lith Bouw zich op renovatieprojecten, ten opzichte van deze nieuwbouw was alles anders. Zij mochten 48 nieuwe woningen bouwen op het perceel dat pal tegenover hun kantoor ligt. Tot voor kort was de grond nog hun eigendom! Reden genoeg voor een uitstapje naar nieuwbouw.

 

Schouten Techniek deelt ervaring
Van Lith Bouw is al jarenlang een goede partner van Schouten Techniek. Zij weten dat wij veel ervaring hebben in duurzame nieuwbouw. De samenwerking was dus snel beklonken. Schouten Techniek nam alle installatietechniek op zich, waaronder de zonnepanelen, boilers en warmtepompen met bodemwisselaars.

 

Zeer lage energiebehoefte
De woningen zijn gasloos en presteren bijna Nul op de Meter. De lage energiebehoefte komt mede door de hoge isolatiewaarde. Het gebouw lijkt gemetseld, maar dat zijn steenstrips. In werkelijkheid zijn de binnenmuren dragend, waardoor de buitenschil maximaal isolerend kon worden gemaakt met een dik pak tempex.

 

15 maanden van bronboring tot sleuteloverdracht
De bouw verliep erg vlot. We zijn vlak voor de bouwvak van 2021 gestart met het boren van de bronnen. In september 2022 zijn alle woningen opgeleverd, compleet met intercom voor toegang van de bovenwoningen. Wist u dat Schouten Techniek ook specialist is in beveiligingstechniek?

 

Schouten Techniek heeft veel ervaring in duurzame nieuwbouw.
De samenwerking was daarom snel beklonken

Wij gaan graag met je in gesprek

Meewerken aan onze projecten?

Waar wij trots op zijn

Meer projecten

Schouten Techniek ontwijkt netcongestie

Schouten Techniek en VHGM presenteren Triplet bodembron

Fort bij Aalsmeer

28 appartementen Kuin Opmeer

Belgischestraat – Zaandam

Jan Glijnisweg Heerhugowaard