Zoek
Sluit dit zoekvak.
Woningbouw

Jan Glijnisweg Heerhugowaard

Vergaand maatwerk in luxueuze woningen

Een bijzonder project in de weilanden tussen Heerhugowaard en Oterleek. Aan de Jan Glijnisweg verrijzen vier nieuwe, luxueuze woningen. Twee in een stolp en twee landhuizen. Schouten Techniek en hoofdaannemer De Geus Bouw realiseren deze voor opdrachtgever Belle-Vue Wonen. “Niets is standaard en alles is hoogwaardig”, vertelt onze projectleider Saco de Vries.

De nutsvoorzieningen zijn aangesloten en het schilderwerk glanst je tegemoet. De oplevering nadert. Vier exclusieve woningen met een eigen oprit van zo’n tweehonderd meter. De gesplitste stolp heeft een rieten kap van 16 bij 16 meter, ook de landhuizen mogen riant genoemd worden. Alle vier de woningen hebben een weids uitzicht op de landerijen.

 

Eigen bodembron
“We spreken van een woonboerderij en landhuizen, maar ze hebben de hoogwaardigheid van luxe villa’s”, vertelt Saco. Alles is maatwerk, ook de technische installaties. Schouten Techniek heeft hier bijvoorbeeld een eigen bodembroninstallatie geplaatst met een water/water (ofwel volledige) warmtepomp en wtw-units. Vanwege de dubbele badkamer beschikken beide landhuizen over een 400 liter warmwaterboiler.

 

Zeer veel huisautomatisering
Een van de landhuizen voorziet Schouten Techniek van zeer veel domotica, oftewel huisautomatisering. Dit betekent dat de bewoners via een app van alles kunnen bedienen, zoals de ramen, gordijnen en zonneschermen. Met al die elektrische installaties volstaat geen standaardmeterkast. Voor probleemloos gebruik realiseren wij ook extra wifi-voorzieningen.

 

Installeren tussen de balklagen
Ook in de woonboerderij is alles net even anders dan anders. Saco ziet mooie uitdagingen: “In de rieten kap moeten we speciale dakdoorvoeren gebruiken en in plaats van stenen muren is er veel houtskeletbouw. Ook is de tweede verdiepingsvloer van hout. De installaties en leidingen maken we hier tussen de balklagen.”

Voor de geïnteresseerden: een van de twee boerderijwoningen is nog te koop. Voor meer informatie en foto’s van dit project, kunt u kijken op: www.janglijnisweg.nl.    

Wij gaan graag met je in gesprek

Meewerken aan onze projecten?

Waar wij trots op zijn

Meer projecten

Schouten Techniek ontwijkt netcongestie

Schouten Techniek en VHGM presenteren Triplet bodembron

Fort bij Aalsmeer

28 appartementen Kuin Opmeer

Belgischestraat – Zaandam

Jan Glijnisweg Heerhugowaard