Zoek
Sluit dit zoekvak.
Utiliteitsbouw

Tramhalte Schagen

Snel modulair bouwen leidt tot nieuwe samenwerkingen

Voor de bouwstart staan álle klantwensen al in een 3D-model, tot de lichtpunten aan toe, op de centimeter nauwkeurig. Zo werken wij sinds kort met Team Modulair. De bouw van 44 appartementen in Schagen loopt nu vlotter dan ooit. Mede hierdoor is ons bouwteam uitgenodigd door NH Bouwstroom. Daar werken wij samen met zes woningcorporaties aan een universeel voortraject. Voor nog betere besluitvorming, nog minder faalkosten en nog snellere toevoeging van nieuwe woningen.

Team Modulair bestaat uit Heddes Bouw & Ontwikkeling, Ursem Modulaire Bouwsystemen en Schouten Techniek. Al jarenlang zijn wij vooruitstrevend in modulaire woningbouw. Onze units komen compleet afgemonteerd uit de werkplaats, inclusief keuken, badkamer en technische ruimte. Op locatie is het alleen nog een kwestie van stapelen en aansluiten. Dit bouwt voordelig, circulair, CO2-besparend en tot wel 40% sneller dan traditionele bouw, terwijl de kwaliteit en energieprestatie van de woningen minstens gelijkwaardig zijn.

 

Proces verder geoptimaliseerd met prestatiemodel

Dit bouwproces bewees zichzelf al vele malen. Toch zagen onze teamleden mogelijkheden voor verdere verbetering. Jacco Groot, hoofd binnendienst bij Schouten Techniek: “Hoe exacter de tekening, hoe sneller en beter je kunt bouwen. Daarom ontwikkelden wij ietsnieuws: de prestatiemodelfase. Hierin vertalen wij alle wensen van de opdrachtgever direct naar het tekenwerk. Hij maakt zijn keuzes dus heel vroeg. Hierdoor weet hij, maar ook de bouwers, vooraf exact hoe alles eruit gaat zien. Dat werkt voor iedereen prettiger. Faalkosten zijn nog lager en de bouwtijd is nóg korter.”

 

Tramhalte in Schagen: Lego voor gevorderden

Team Modulair past de prestatiemodelfase voor het eerst toe bij wooncomplex Tramhalte in Schagen. Dit is een opdracht van Wooncompagnie, in samenwerking met de gemeente Schagen. Het gebouw bestaat uit 44 driekamerappartementen in vier bouwlagen die bereikbaar zijn met een lift en galerij. Jacco Groot: “Net als in heel Nederland, wil men ook hier in sneltreinvaart bouwen. Binnen tien werkdagen op locatie kon Wooncompagnie de eerste modules al beoordelen. Alles was naar wens. Logisch, want alles is vooraf dichtgetimmerd. Nu is het Lego voor gevorderden. De reacties zijn erg enthousiast.”

 

Extra tijd besparen met NH Bouwstroom

Deze bevindingen bereikten ook NH Bouwstroom, een samenwerkingsverband van zeven woningcorporaties. Samen met specifiek geselecteerde (modulaire) bouwers ontwikkelen zij flexibele, duurzame, haalbare oplossingen voor de woningnood. Dit gebeurt in een transparante omgeving met oog voor ieders belangen. NH Bouwstroom nodigde Team Modulair uit om mee te denken. Jacco Groot: “Wij willen tot een gezamenlijk eisenpakket en plattegrond voor standaardwoningen komen. Dan hoeven deze corporaties niet elke keer opnieuw dat voortraject te doorlopen. Scheelt zeeën van tijd en werkt zeer efficiënt. Onze woningen zijn geschikt voor allerlei energieconcepten, dus wij kunnen inspelen op het energievraagstuk van elke locatie. Dit is de toekomst.”

 

Filmpje 1: Peter Cornielje van Wooncompagnie vertelt over de voordelen >>

Filmpje 2: De laatste modulen worden op hun plek gehesen >>

Wij gaan graag met je in gesprek

Meewerken aan onze projecten?

Waar wij trots op zijn

Meer projecten

Schouten Techniek ontwijkt netcongestie

Schouten Techniek en VHGM presenteren Triplet bodembron

Fort bij Aalsmeer

28 appartementen Kuin Opmeer

Belgischestraat – Zaandam

Jan Glijnisweg Heerhugowaard