Zoek
Sluit dit zoekvak.

Modulaire tweekamerwoningen Oudesluis

12 modulaire tweekamerwoningen in Oudesluis.

 

Voordelig, energiezuinig en supersnel bouwen. Dat had opdrachtgever Wooncompagnie slim bekeken. Met 12 modulaire tweekamerappartementen in Oudesluis biedt zij haar huurders een mooie kans om kleiner te wonen, dat is goed voor de doorstroming. Schouten Techniek verzorgt alle installaties: elektra, sanitair en klimaat. “Dat maakt het leuk en uitdagend.

 

De bouw aan de Melchiorstraat startte eind juli 2023. Ruim een maand later, begin september, zijn de woningen technisch gezien klaar. Hoofdaannemer Heddes Bouw & Ontwikkelingbrengt momenteel de gevelbekleding aan. Daarna is het alleen nog wachten op de aansluiting van de nutsvoorzieningen.

Zo snel kan nieuwbouw dus gaan. Het is de specialiteit van de drie-eenheid Ursem Modulaire Bouwsystemen, Heddes Bouw & Ontwikkeling en Schouten Techniek. De korte bouwtijd en beperkte belasting voor omwonenden maken deze woningen extra aantrekkelijk voor bebouwde omgevingen.

 

Op locatie alleen nog afmonteren

De duurzame woningen zijn all-electric, oftewel gasloos. Bij Ursem in Wognum worden deze geprefabriceerd. Hier verzorgen onze mensen alle binneninstallaties, sanitair en het tegelwerk. Daarna volgt transport en start de afbouw op locatie.

“Dat is geen kwestie van stapelen en klaar is Cees, hoor”, lacht projectleider Edward Forterie. “We koppelen alle installaties door, sluiten riolering aan, plaatsen airco- en ventilatie-units op het dak, brengen hemelwaterafvoer aan en we testen alles.”

 

Leuk en uitdagend teamwork

Schouten Techniek doet dit met een klein, vast team. Zij voeren al het installatiewerk uit, van elektra en sanitair tot klimaat. “Wij leggen de complete puzzel”, vertelt Edward. “Dat maakt het leuk en uitdagend. Buiten je eigen vakgebied kun je veel van elkaar leren. Echt teamwork.”

De projectleider werkt zelf mee met de andere monteurs. “Uiteindelijk blijft dat toch het leukst! Zo kan ik ook beter sturen en sneller handelen als iets niet loopt zoals verwacht. Bovendien werkt dit voor iedereen stimulerend. Wij zetten sámen onze schouders eronder.”

 

 

De korte bouwtijd en beperkte belasting voor omwonenden
maken deze woningen extra aantrekkelijk voor bebouwde omgevingen.

Wij gaan graag met je in gesprek

Meewerken aan onze projecten?

Waar wij trots op zijn

Meer projecten

Fort bij Aalsmeer

28 appartementen Kuin Opmeer

Belgischestraat – Zaandam

Jan Glijnisweg Heerhugowaard

Tramhalte Schagen

Techniekvleugel Martinus College