Zoek
Sluit dit zoekvak.
Modulaire bouw

VVA Aalsmeer

Uniek: warmtepompen met boilers in modulaire bouw

Op het voormalige VVA terrein in Aalsmeer realiseert woningcorporatie Eigen Haard 56 sociale huurwoningen. Schouten Techniek voorziet de modulaire woningen in de fabriek al van alle installaties, inclusief warmtepompen en boilers. Geen alledaagse combinatie, wel een geweldig (en snel) eindresultaat!

Wij zijn deze klus aangegaan in het goed samenwerkende bouwteam dat bestaat uit Heddes Bouw & OntwikkelingUrsem Modulaire Bouwsystemen en Schouten Techniek. Wij weten precies wat wij aan elkaar hebben. En dat is maar goed ook, want deze klus vraagt buitengewone creativiteit.

Extra uitdagend

Het project bestaat uit twee drielaagse blokken met elk 28 gasloze woningen. De woningen verschillen behoorlijk van elkaar, wat het installatiewerk extra uitdagend maakt. Projectleider Herman de Bruine: “Volgens schema leveren wij twee woningen per dag op. Wanneer er toevallig twee complexere woningen op de agenda staan, betekent dit overuren draaien.”

Onderdelen ‘geleend’

Daarnaast is de combinatie met warmtepompsystemen en boilers een primeur. Meestal kiezen opdrachtgevers voor een eenvoudiger oplossing. Herman: “Gelukkig zijn de werkomstandigheden in de fabriek van Ursem altijd optimaal. Wegens leveringsproblemen hebben we bepaalde onderdelen ‘geleend’ van een project dat minder haast had. Dat voordeel heeft een groter bedrijf als Schouten Techniek.”

Oplevering binnen 3 maanden

Ondanks alle uitdagingen hoor je Herman niet klagen. Ze maken het werk ook juist leuk, vindt hij. “Vanaf het ontwerp tot en met de uitvoering vergt dit intensieve samenwerking. Daar zijn wij goed in. Volgende week begint het stapelen. Vijf maanden later worden de eerste sleutels al overhandigd. De woningen worden voorzien van zonnepanelen, hiermee leveren wij weer een prachtig duurzaam project op.”

Wij gaan graag met je in gesprek

Meewerken aan onze projecten?

Waar wij trots op zijn

Meer projecten

Fort bij Aalsmeer

28 appartementen Kuin Opmeer

Belgischestraat – Zaandam

Jan Glijnisweg Heerhugowaard

Tramhalte Schagen

Techniekvleugel Martinus College